Pusztai Liza 17 évesen nyert bronzérmet a juniorok között a kadet és junior vívó világbajnokságon, Veronában. Még a kadetek között is láthatjuk majd a vb-n (utoljára, hiszen búcsúzik a korosztálytól), az Európa-bajnokságon szintén bronzérmet szerzett legutóbb ebben a korosztályban.

Pusztai Liza egyéniben kadet Európa- és világbajnok, junior Európa- és világbajnoki érmes, felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, és Világkupa egyéni ezüstérmes… 17 évesen.

A veronai kadet és junior világbajnokságon veretlen csoportkörrel kezdett a juniorok között, majd a legjobb 32 közé jutásért egyszerűen lemosta a spanyol Tiradót (15:2) ellenében. A koreai Jo ellen szorosabb, de ugyancsak magabiztos győzelmet aratott (15:13), és nem jelentett komoly akadályt a kanadai Lamarre (15:8) és az amerikai Fox-Gitomer (15:11) sem. 

Az elődöntőben viszont megállította Lizát a mexikói Botello, mint ahogy a tavalyi plovdivi junior vb elődöntőjében is. A bronzérem nagyszerű eredmény, de Liza érthető módon nem örült neki túlságosan.

Csütörtökön javíthat a kadet kardozók versenyében…

Kadet és junior világbajnokság, Verona

Junior női kard egyéni, 128 induló

  • A legjobb 32 közé jutásért: Pusztai–Tirado (spanyol) 15:2.
  • A legjobb 16 közé jutásért: Pusztai–Jo (koreai) 15:13.
  • Nyolcaddöntő: Pusztai–Lamarre (kanadai) 15:8.
  • Negyeddöntő: Pusztai–Fox-Gitomer (amerikai) 15:11.
  • Elődöntő: Pusztai–Botello (mexikói) 13:15.

Végeredmény: 1. Nyikityina (orosz), 2. Botello (mexikói), 3. Lucarini (olasz) és Pusztai Liza.

Liza nem tudott igazán örülni a bronznak, pedig tényleg szép eredmény

Forrás: Magyar Vívó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!