Büszkék vagyunk a birkózóinkra

Véget ért a birkózó-világbajnokság. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett világverseny volt a legnagyobb vb ebben a sportágban. A magyar szereplést tekintve felemás lehet az érzésünk. A kötöttfogás ugyanis hozta azt, amit a szakágtól reméltünk, a nők teljesítették az előzetesen kitűzött célt, a szabadfogásúaknak viszont nem sikerült annyira ez a vb.

Magyarország egy arannyal két ezüsttel és egy bronzéremmel zárta azt birkózó-világbajnokságot, amely az idei legnagyobb sportesemény volt Magyarországon. 114 ország legjobbjai érkeztek Budapestre, illetve előtte Tatára és Mátraházára, ugyanis több nemzet birkózói a magyarországi edzőtáborokban fejezte be az utolsó simításokat. Taroltak az oroszok. Ők összesen 10 arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal az éremtáblázat élén zártak. A rangsorban egyébként Magyarország a hatodik lett.

A magyar arany Bácsi Péter (kötöttfogás, 82 kilogramm) nevéhez fűződik, az ezüstöket Korpási Bálint (kötöttfogás 72 kg) és Lőrincz Tamás (kötöttfogás 77 kg) szállította, míg a nők 57 kilogrammos kategóriájában Barka Emese lett bronzérmes. Mindezek mellett több pontszerző helyezést értek el a magyarok.

A világbajnokságot megtisztelte jelenlétével Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is.

A Sportágválasztó Magazin kiemelten kezelte a világbajnokságot felvezető időszakot, a videós csapat többször megszólaltatta a birkózókat, a vb előtt pedig a Birkózás Hete jegyében interjúkat olvashattatok az oldalon.

Bácsi Péter megköszöni a közönségnek a szurkolást

 

Lőrincz Tamás “pihen”

 

Korpási Bálint illusztris társaságban

 

Barka Emese a dobogón

 

Minden idők legjobb birkózó-világbajnoksága

 

Érdeklődés

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.