Büszkék vagyunk a birkózóinkra

Véget ért a birkózó-világbajnokság. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett világverseny volt a legnagyobb vb ebben a sportágban. A magyar szereplést tekintve felemás lehet az érzésünk. A kötöttfogás ugyanis hozta azt, amit a szakágtól reméltünk, a nők teljesítették az előzetesen kitűzött célt, a szabadfogásúaknak viszont nem sikerült annyira ez a vb.

Magyarország egy arannyal két ezüsttel és egy bronzéremmel zárta azt birkózó-világbajnokságot, amely az idei legnagyobb sportesemény volt Magyarországon. 114 ország legjobbjai érkeztek Budapestre, illetve előtte Tatára és Mátraházára, ugyanis több nemzet birkózói a magyarországi edzőtáborokban fejezte be az utolsó simításokat. Taroltak az oroszok. Ők összesen 10 arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal az éremtáblázat élén zártak. A rangsorban egyébként Magyarország a hatodik lett.

A magyar arany Bácsi Péter (kötöttfogás, 82 kilogramm) nevéhez fűződik, az ezüstöket Korpási Bálint (kötöttfogás 72 kg) és Lőrincz Tamás (kötöttfogás 77 kg) szállította, míg a nők 57 kilogrammos kategóriájában Barka Emese lett bronzérmes. Mindezek mellett több pontszerző helyezést értek el a magyarok.

A világbajnokságot megtisztelte jelenlétével Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke is.

A Sportágválasztó Magazin kiemelten kezelte a világbajnokságot felvezető időszakot, a videós csapat többször megszólaltatta a birkózókat, a vb előtt pedig a Birkózás Hete jegyében interjúkat olvashattatok az oldalon.

Bácsi Péter megköszöni a közönségnek a szurkolást

 

Lőrincz Tamás “pihen”

 

Korpási Bálint illusztris társaságban

 

Barka Emese a dobogón

 

Minden idők legjobb birkózó-világbajnoksága

 

Érdeklődés

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!