Vegán céklafasírt a SYNLAB Hungary ajánlásával.
Hozzávalók:
- 200 g cékla
- 200 g édesburgonya
- 1 tk. vöröshagymapehely
- 1 tk. pizzafűszerkeverék
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 ek. csicseriborsóliszt
- ízlés szerint só
- 2 ek. rizsmorzsa (rizspehely kávédarálóban megőrölve)
Elkészítés:
A céklát és az édesburgonyát kislyukú reszelőn lereszeljük. Fontos, hogy ne csavarjuk ki a zöldségek levét. A száraz hozzávalókat külön tálba mérjük ki. Öntsük össze a hozzávalókat, majd alaposan keverjük össze. Tegyük félre 15-20 percre, hogy a lenmag megszívja magát és besűrítse a masszát. Ha a pihentetés után nem éreznénk elég szilárdnak, formázhatónak, tegyünk bele még kevés csicseriborsólisztet (1 evőkanállal).
Formázzunk kb. 50 g-os fasírtokat és rizsmorzsában hempergessük meg őket.
A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük a fasírtokat, majd fordítsuk meg őket és további 10 percig hagyjuk sülni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!