Céklafasírt (vegán)

Vegán céklafasírt a SYNLAB Hungary ajánlásával.

Hozzávalók:

  • 200 g cékla
  • 200 g édesburgonya
  • 1 tk. vöröshagymapehely
  • 1 tk. pizzafűszerkeverék
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 ek. csicseriborsóliszt
  • ízlés szerint só
  • 2 ek. rizsmorzsa (rizspehely kávédarálóban megőrölve)

 

Elkészítés:

A céklát és az édesburgonyát kislyukú reszelőn lereszeljük. Fontos, hogy ne csavarjuk ki a zöldségek levét. A száraz hozzávalókat külön tálba mérjük ki. Öntsük össze a hozzávalókat, majd alaposan keverjük össze. Tegyük félre 15-20 percre, hogy a lenmag megszívja magát és besűrítse a masszát. Ha a pihentetés után nem éreznénk elég szilárdnak, formázhatónak, tegyünk bele még kevés csicseriborsólisztet (1 evőkanállal).
Formázzunk kb. 50 g-os fasírtokat és rizsmorzsában hempergessük meg őket.
A tepsi alját béleljük ki sütőpapírral és előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig süssük a fasírtokat, majd fordítsuk meg őket és további 10 percig hagyjuk sülni.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!