Kovács Sára 11 éves, negyedik éve hárfázik. A Nagy Hangszerválasztó egyik üde színfoltja volt az amúgy is sokszínű programdömping közepette. Sára örömmel mesélt a saját zenei élményeiről és arról, hogy miért jó muzsikálni, mit ad neki a hárfázás szeretete.

Hogy kezdtél hárfázni? Nem szokványos hangszerválasztás a tiéd.

– Részt vettem egy hangszerbemutatón, ahol nagyon megtetszett a hárfázás. Zeneiskolába járok, a Kodály Zoltán általános iskolába, ott is a zenei osztályba, ahol nem csak hangszeren játszik mindenki, de kórustagok is vagyunk.

Rajtad kívül mások is hárfáznak?

– Igen, nem sokan, csak ketten, de mindenesetre nem vagyok egyedül.

Mi tetszik benne a legjobban?

– Nagyon megnyugtat a hangja, szerintem gyönyörű. Szeretek zenélni, általában heti három-négy alkalommal egy-egy órát gyakorlok.

Itt a Nagy Hangszerválasztón mi a feladatod?

– Azon kívül, hogy zenélek és bemutatom, hogyan kell megszólaltatni a hangszert, szeretnék bátorítani mindenkit arra, hogy bármikor el lehet kezdeni hárfán játszani.

Szeretnél majd felnőtt korodban is zenével foglalkozni?

– Nem tudom még. Elég jó tanuló vagyok, a hárfázás mellett néptáncolni is járok, most, a Nagy Sportágválasztón pedig szétnéztünk a szüleimmel, mert ők azt szeretnék, ha valamit sportolnék is. Egyelőre nem tudom, mire esik majd a választásom, de az biztos, hogy a zene valamilyen formában később is része lesz az életemnek.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!