A Nagy Életmódválasztó programunk résztvevője, Baranyai Dávid nem éppen zökkenőmentes időszakon van túl, de a sok nehézség ellenére is rendkívül sokat fejlődött a program kezdte óta. Mennek le a kilók, régi-új sportágakba fog bele, de ami a lényeg: mindent összevetve sokkal jobban érzi magát a bőrében. Dávid beszámolója következik!

„Hivatalosan már kb. 2,5 hónapja csinálom a programot, de gyakorlatilag a második hónapom közepénél tartok, mivel volt egy hosszabb betegség, egy 10 napos nyaralás, ahol nem feltétlenül voltak ideálisak a körülmények a Sasa-féle edzésre meg a reform étrendre, és egy nagyon küzdelmes projektzárás a munkahelyemen az első Nagy Életmódválasztós hónapom után.

Ennek ellenére teljesen elégedett vagyok a haladásommal, 111,5 kg volt a kezdő súlyom, ez mára lement 104 kg-ra, olyan gyakorlatokat tudok könnyedén megcsinálni, amik az elején fogcsikorgatva sikerültek csak. Az általános közérzetem is sokkal jobb, ritkábban vagyok a “semmitől” fáradt, nem érzem magam olyan nehézkesnek, puffadtnak. A súlyzós gyakorlatok még csak most jöttek be a képbe, de már most nagy javulást érzek karban-vállban.

Kellett egyébként egy kompromisszumot hoznom, miszerint a családi szülinapozások, nagy események kis kivételt jelentenek a heti rutinban, mert hosszú távon úgy érzem, hogy nagyon nehezen lehetett volna tartani azt, hogy nem eszem akár a saját szülinapi tortámból, vagy édesanyám szokásos fogásaiból. Nyilván a mértéktartás, a feleslegesen habzsolt fehér kenyér meg tészta kimarad ilyenkor is. A hétköznapokban aztán visszatérek a dietetikus által felírt étrendhez. Így sokkal kevésbé emberpróbáló ez az időszak, ritkán érzem azt, hogy bármit is meg kell vonnom magamtól.

A feleségemmel és a 2 éves kislányommal nagyon szeretünk túrázni, többször voltunk az elmúlt pár hónapban kirándulni, a révfülöpi kilátót a nyaralás alatt látogattuk meg, szerencsére ezért GeoGo pont is járt. Most vettem meg a még hiányzó alkatrészeket az évek óta pincében tárolt bringámhoz, úgyhogy rövidesen kétkeréken is támadhatok újra, jó lenne a régi 35-50 km-es hétvégi köreimhez visszatérni.

Nagy álmom volt még az, hogy általános iskola után újra visszaugorhassak az úszómedencébe is, de ehhez sajnos úszóleckéket kell vennem. Hála a Nagy Életmódválasztónak, erre is lesz lehetőségem, már részt is vehettem első felnőtt úszóleckémen. Remélem, hogy később indulhatok majd vizes tömegsport-rendezvényeken is.

A nagyon profi vérvétel-vérkép, kardiológiai vizsgálatok, a dietetikus, az étrendkiegészítők, a személyesen nekem összeállított edzésterv, a gyógytornász-konzultáció, a rendszeres coach-beszélgetések mind-mind olyan dolgok, amiket magamtól sajnáltam eddig, teljesen ki is maradtak az életemből, és talán éppen időben találtam rá erre a programra ahhoz, hogy ne szenvedjen maradandó károkat a testem-lelkem.”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.


New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.