Egyre többen kezdhetnek el birkózni

Fantasztikus világverseny előtt áll a főváros. Október 20-án megkezdődik a 2018-as birkózó-világbajnokság, amely a sportág legnagyobb vb-je lesz. Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség alelnöke, a szervező bizottság ügyvezetője nyilatkozott a Sportágválasztó Magazinnak.

Már több külföldi delegáció megérkezett a budapesti birkózó-világbajnokságra. A szervező bizottság az utolsó simításokat végzi, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) elnöke, Nenad Lalovic pedig kedden érkezik Budapestre – áll a szervezők hétfőn kiküldött közleményében.

„Több száz birkózó már napok óta Budapesten, illetve Tatán van. A további delegációkat pedig folyamatosan várjuk. Százan vesznek részt abban a felzárkóztató programban, amelyet a nemzetközi szövetség azért indított el, hogy a sportág szempontjából fejlődő országokban minél népszerűbbé tegye a birkózást. Ez a vb mindenkinek hatalmas élményt fog nyújtani” – mondta Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke.

A vb rajtjára 114 országból érkeznek Budapestre versenyzők és sportdiplomaták. A hazai szövetség vezetése abban bízik, hogy ez a világbajnokság reflektorfénybe állítja majd a birkózást és egyre többen ismerkednek meg azzal a sportággal, amely a Sportágválasztókon is az egyik legnépszerűbb mozgásformának számít a fiatalok körében. Erről a legutóbbi rendezvényen is megbizonyosodhattunk.

Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnoksága október 20-án kezdődik és 28-ig tart. A Papp László Sportarénában megrendezendő vb a szabadfogásúakkal kezdődik, majd a nők következnek, végül a kötöttfogásúakkal zárul a program.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!