Egyik nagyon sikeres Nagy Életmódválasztónk, Pékó László Zsolt nem csak az életmódját változtatta meg az utóbbi időben. Teljesen felforgatta az életét a Nagy Sportágválasztó programja – jó értelemben. Immár új hivatás felé fordult Laci, erről számol be nekünk.

„Amikor szokásainkon, életvitelünkön változtatunk, akkor nem pusztán a saját hozzáállásunkon módosítunk, de a környezetünk, az emberi kapcsolataink jellege, sőt, a lehetőségeink is új dimenzióba kerülnek. Ahogyan teltek a hetek az életmódváltó programban, úgy lett számomra is egyre világosabb, hogy a leadott kilókon, centiken messze túlmutathat az a fejlődés, ami időközben az életritmusom alapjává vált. Átalakulás, előrelépés, haladás, fordulópont. Olyan fogalmak, amiket átélhettem és átérezhettem a testi-lelki javulásom során, s amik egyenesen új tervekhez, célokhoz, majd konkrét cselekvéshez vezettek.

Az egyik coaching ülésen Zsolt Eszter említett egy szakmai képzést, amivel igencsak felcsigázott. A Kenyeres András nevével fémjelzett sport mentáltréner tanfolyamról beszélt, mint egy olyan lehetőségről, ami neki is fent van a fejlesztési listáján, de jó szívvel ajánlaná nekem is, mint akinek illene a személyiségéhez.

Egy hét tájékozódás és teketóriázás után jelentkeztem, majd a felvételi eljárásban is megfelelve belekezdhettem a kurzusba. Ez a hivatás a sportolók, csapatok, edzők felkészítéséről szól. A sport mentáltréner egyfajta szellemi edző, aki gyakorlati módszerekkel támogatja a versenyhelyzetben levőket, segíti a stresszhelyzetek kezelését, a konfliktusok feloldását, az önbizalom kialakítását, a koncentrációt, és még számos mentális részterület megdolgoztatásával hozzásegíti a sportolót saját teljesítményének növeléséhez.

Nagyon élveztem az oktatást, rengeteg gyakorlati módszert elsajátítottam. Együtt lehettem egy kiváló oktatóval, elkötelezett, remek emberekkel, igazi telitalálat volt számomra. Most pedig már azon dolgozom, hogy partneri kapcsolattal és egyéni módon is mielőbb gyakorolhassam, végezhessem a tanultakat, konkrét segítséget nyújtva a hozzám fordulóknak.

Saját példámból is kitűnik, hogy egy életmódváltással a lehetőségeink iránya, intenzitása is legalább olyan mértékben változhat, ahogyan a ruhaméretünk, vagyis nagyságrendekkel!

Ha pedig az új lehetőségek kellő tudatossággal, motiváltan, jó időbeosztással, a megfelelő fókuszt fenntartva, mentálisan felkészülten találnak minket, akár egy teljesen új hivatás, vagy egy komolyan lelkesítő tevékenység is ránk találhat, amit korlátozó hiedelmeink még csak látni sem engedtek korábban.

Trenírozzuk tehát az elménket is, mert edzett szellemmel könnyen, gyorsan, véglegesen legyőzhetjük a feleslegesen hátráltató, bosszantóan hiábavaló akadályokat.

Szakmai hitvallásomat is ennek megfelelően fogalmaztam meg: Lehetsz fejben verhetetlen!”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!