A Nagy Életmódválasztó programunk egyik legszókimondóbb résztvevője Gombás Gabi. Sok nagy küzdelmen van túl, folyamatosan harcol önmagával, de bírja a strapát, folyamatosan fejlődik. Néhol mosolyra fakasztó, néhol komoly beszámolója érdekes lehet a nem életmódváltók számára is.

„Negyven napja kezdtem el, nem volt könnyű. Öt nap sport, egy nap pihenő. Sasával, az edzőnkkel nem könnyű az élet, de hatásos. Az edzés legjobb része még számomra, amikor a naptárban a becsületesen elvégzett munka után behúzom a pipát.

Várom a pillanatot, amikor már élvezni is fogom a sportot.

Át kellett programozni az agyamat, nyitottnak kellett lennem új ízekre. Le kellett jönnöm az édes ízvilágról, semmi süti, csoki, fagyi. Nekem még a zabkásám is sós, fokhagymás és tükörtojás van hozzá. Napokig tiltakozott az elmém ellene.

Megkóstoltam és nem rossz, sőt már meg is kedveltem.

Humusz? Na, azt nem. Egyszer megkóstoltam. Fúj! Életmódváltós csoportunkban javasolták,

hogy ne a bolti verzióval próbálkozzam, hanem csináljam meg magam, a saját íz világomra alakítva. Egy kis fokhagyma és chili csodákra képes.

Most már a mindennapjaim része.

Nagyon örülök, hogy a programunkat végigkíséri egy coach. Rengeteget segített Eszter az elmúlt időszakban. Első körben megbeszéltük a rövid és hosszú távú céljaimat az életmódváltó programban.

A jutalmazási rendszerem a múltban nagyon étel alapú volt. Például volt egy szuper napom. De jó! Napvégére vettem magamnak egy sütit. Átbeszéltük a témát és tippeket kaptam tőle a jövőre nézve.

Az elmúlt negyven nap megtanított arra, hogy mindenre jut idő, amire szeretném, csak megfelelően kell beosztanom a napomat.  Nem nézek tévét, kevesebb időt töltök a virtuális világban.

54 éves vagyok. A munkám mellett angolt tanulok, fotós iskolába járok (hamarosan vizsgám lesz), esténként edzés és főzök másnapra.

Jó érzés, amikor a nap végén elégedetten fekszem le, boldoggá tesz a tudat, hogy aznap is tettem az egészségemért.

És ami szinte a legfontosabb: jó érzés, hogy a program szervezői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy alaposan kivizsgáljanak bennünket az indulásnál. Vérvételen, terheléses cukor vizsgálaton estünk át és inbody mérésen, személyre szabott diétát kaptam. Néhány adatom rémisztő, de azon vagyok, hogy a normál tartományba jussanak az értékeim a program végére az életmódváltás következményeként.

Nekem, a tetszetősebb külső mellett, ez is fontos cél.”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!