Első magyar snowboardosként szerzett olimpiai kvótát Kozuback Kamilla

Kozuback Kamilla sporttörténelmet írt azzal, hogy kivívta az olimpiai indulás jogát sportágában, a snowboardban. A 17 éves versenyző félcsőben kvalifikálta magát a 2022-es pekingi téli olimpiára. Kamilla kanadai-magyar kettős állampolgár, korábban kanadai színekben versenyzett, azzal, hogy úgy döntött, magyar színekben folytatja, vállalta, hogy egy évet ki kellett hagynia.

Kamilla édesanyja magyar, édesapja kanadai, ő Kanadában született. Gyerekkorában Magyarországon töltötte a nyarakat a nagyszüleinél, épp a sportrajongó nagypapája miatt szeretett volna magyar színekben versenyezni a jövőben. Édesanyja hatására kezdett snowboardozni, 11 éves kora óta versenyez. A 2020-as ifjúsági téli olimpián kanadaiként slopestyle-ban a 14., félcsőben 9., big airben pedig 8. helyen végzett. Mivel a nemzetváltás egyéves kihagyást vont maga után, az olimpiai indulásért folyó harcba is csak 2021 végén tudott becsatlakozni.

Végül a január második hetében megrendezett Laax Open-világkupaversenyen, félcsőben elért 24. helyével biztosította be az olimpiai részvétel jogát, a kvótákat a nemzetközi síszövetség január 17-ei rangsora alapján osztották ki.

A snowboard egyébként 1998-ban szerepelt először az olimpiai programban, ekkor még csak a giant szlalomban és a félcsőben rendeztek versenyeket, 2006-ban a cross snowboard, 2014-ben a slopestyle, 2018-ban pedig a big air versenyszám is csatlakozott az olimpiai programhoz.

Kamilla nagyon örül, hogy sikerült az álmát megvalósítani, még akkor is, ha nem a félcső a legjobb száma. Nagyon fiatal, előtte az élet, bármit hozhat még a karrierje, amibe valóban mindent beletesz: 1-es típusú cukorbetegsége és autoimmun betegsége ellenére éri el a sikereit úgy, hogy közben iskolába jár, illetve immár van lehetőség arra, hogy online végezze a középiskolát.

 

Fotó: Magyar Snowboard Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.