Élsportolóink jó játékot remélnek a válogatottól

A magyar labdarúgó-válogatott Szlovákiában megkezdi a 2020-as labdarúgó Eb-selejtezősorozatot. A cél az, hogy 2016 után a nemzeti csapat kijusson a kontinensbajnokságra.

A Sportágválasztó Magazin két vízilabdázót és egy öttusázót kérdezett meg a selejtezősorozat nyitómeccséről. A találkozónak Nagyszombat ad otthont, ahol Szlovákia Magyarország válogatottját fogadja. Földházi Zsófia világ- és Európa-bajnok öttusázónk 2-1-es magyar győzelmet vár a szlovákiai összecsapáson. Dr. Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatója a szlovák-magyart 1-1-re tippeli, míg Gangl Edina, Európa-bajnok vízilabdázónk szerint a magyar válogatott 3-1-re nyer majd úgy, hogy Szalai Ádám fejel egy gólt.

Edzői pályafutása legfontosabb mérkőzésére készül egyébként Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az olasz szakember a Nagyszombatban sorra kerülő összecsapás helyszínén tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt válaszolta: nem sokan adnak esélyt a magyar csapatnak, ugyanakkor a futballban az a szép, hogy bármi megtörténhet. Hozzátette, a válogatott szeptember és november között rövid idő alatt is sokat fejlődött.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!