Eseménydús gyorskorcsolya vk: kvóta, bukás és kizárás

Kalandosra sikerült a rövidpályás gyorskorcsolyázók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának harmadik, debreceni állomása. Liu Shaolin Sándor 500 méteren győzött, 1000 méteren kizárták, a mixváltó negyedik lett, mert az ellenfél leesett karkötőjében elbukott a váltótag Liu Shaolin Sándor, míg a férfiváltó bronzérmes helyen ért célba.

A férfi 500 méteres távon a verseny ideje alatt 26. születésnapját ünneplő Liu Shaolin Sándor az első helyen végzett, míg testvére, Liu Shaoang második lett. Három állomás után Liu Shaolin vezeti a rangsort, ami már biztosan olimpiai részvételt jelent, Liu Shaoang három verseny után az ötödik helyen áll.

Ezer méteren nem volt ilyen szép magyar siker: Liu Shaolin Sándort szabálytalan előzés miatt kizárták. Balszerencsésen zárult a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia összeállítású mixváltó versenye is. Az egység a negyedik helyen végzett a döntőben, miután másfél körrel a vége előtt a befutónk, Liu Shaolin Sándor egy pályán lévő versenyző elszakadt karláncában botlott meg.

A bukás miatt távol maradt a férfi váltó döntőjétől. A nélküle felálló 5000-es férfi váltó egy nagyon izgalmas fináléban a harmadik helyen végzett, Liu Shaoang és Krueger John-Henry mellett két fiatal versenyző, Nógrádi Bence és Tiborcz Dániel kapott helyet a magyar csapatban.

A négyállomásos világkupa-sorozat a jövő hétvégén (november 25-28.) Hollandiában, Dordrechtben zárul és ott derül ki véglegesen, hogy a magyar válogatott végül hány kvótát szerzett a téli olimpiára, amit február 4. és 20. között Pekingben rendeznek meg.

 

Fotó: MTI

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!