Szentiványi Eszter, a Nagy Életmódválasztó programunk tagja is elkezdte gyűjteni a GeoGo pontokat és ezzel együtt az Ötpróba pontokat is. Keményen belekezdett Eszti, hiszen az egyik legnagyobb szintemelkedéssel bíró GeoGo pályánkat szemelte ki, fent, a János-hegyen. Büszkén számolt be kalandjairól.

“Szóval az úgy volt, hogy jött egy gyerekmentes hétvége. Ilyenkor általában pihenünk, társasozunk, csavargunk a párommal. Most viszont jobb ötletünk támadt: menjünk kirándulni! Sosem voltunk nagy barátok a túrázással. Imádom a hegyeket, dombokat, csak megmászni ne kelljen őket.

Gondoltam, ha már kirándulás, akkor persze GeoGo túra.

Talán Budapest legnagyobb szintkülönbséggel rendelkező GeoGo túráját találtam meg, a neve: Ötpróba – Maradj Fitten: Budapest- János -hegy 527 két lábon.

Ráadásul a szintidő is elég kemény volt így elsőre: a 13,1 km-es túrára mindössze 3,5 óránk volt. Tapasztalt túrásoknak ez biztos bakfitty, nekem nem annyira.

Első etap Szépjuhászné – Normafa 6,2 km, folyamatosan, de lassan emelkedik. Szerintem egész jót mentünk. Majd innen irány a Erzsébet kilátóhoz. Jaj, de jó! Innen csak lefelé! Aha, meg ahogy azt az unikornisok elképzelik. A libegőtől olyan kaptató jött, hogy azt hittem, ott halok szörnyet. Túléltem, felértünk.

Pici pihenés, és innentől fogva már tényleg csak lefelé vezetett az út. Kb. 4,5 km-t haladtunk lejtőn.

Végül 3:08 óra alatt teljesítettük az egész távot. Nagyon régen nem éreztem magam ilyen fáradtnak, de közben nagyon büszke is vagyok magamra, hogy túl tudtam lépni egy mumusomon, és talán most már a hegyekkel is megbirkózom!

A jutalom sem maradt el, 16 GeoGo és 2 Ötpróba pont ütötte a markunkat!”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!