Iveszics Inez a Nagy Életmódválasztó programunk résztvevője nagyon őszintén vallott a kezdeti nehézségekről és a folytatás harcairól. Igen, nehéz leküzdeni a sok-sok plusz kilót, nehéz megvívni a lelki harcokat és felszámolni azokat az okokat, amik ide vezettek. De Inez küzd – ezért biztosan lesz eredmény!

„Az igazi hullámvasút nem a vidámparkban van…
Legalábbis most így érzem. Az első hónapban megvolt minden, amit az ember el tud képzelni egy ilyen programnál. Gigászi lelkesedés, hogy nyomjuk és vágjunk már bele. Türelmetlenség, mert várni kellett a laborra, a dietetikára, az edzéstervre, az étrend kiegészítőkre, majdnem mindenre.

Szerettem volna úgy beleállni az életmódváltásba, hogy fel vagyok vértezve az összes terület Szent Gráljával, amitől majd minden egy csettintésre jó lesz. Aztán levettem a rózsaszín szemüveget, és elkezdtem lépésről lépésre intézkedni.

Vérvétel, Budapest – merthogy én pécsi vagyok – egyszer, kétszer, háromszor. Dietetika, konzultáció, orvosi kivizsgálások, otthoni edzések. Személyes konzultáció Esztivel, akivel sorra tárjuk fel a pszichés és lelki gátjaimat, amin rengeteget kell még dolgoznunk az elkövetkező 10 hónapban. Szépen halad minden a maga medrében. (Kivéve, amikor egy Tankcsapda koncerten való ugrándozás egy hétre elintézte az egyik térdemet. Nyugi, mára már minden ok!)

Nem, egyáltalán nem könnyű. Amikor hazaérek este, egy kis túlórázós munka és bevásárlás után, és miután megfőztem a másnapi ebédet, még neki kell állni, edzeni. Nem vagyok mindig lelkes. Vannak napok, amikor csak ülök az ágy szélén és nézem a tornacipőt és inkább nézném a Netflixet. Ilyenkor könyörgök, hogy legyen már 1 órával később, amikor már lezuhanyoztam és kipipálhatom a rendszerben, hogy kész a napi penzum.

Ebben az érzelmileg labilis pillanatban jövök rá arra, hogy csak és kizárólag magamat csapom be, ha nem csinálom meg. Nem várhatom, hogy varázsütésre eltűnjön a felhalmozott sok-sok plusz kiló. Kereshetjük a kifogásokat, hogy miért nem megy. Mert nincs hely, egy kis tégla lakásban hogyan oldjam meg? Nem férek el… (ez a régi Inez szövege…) Az új énem már megoldja. Az előszoba pont akkora, hogy elférek benne. Bármi lehet edzőterem, amibe mi beleférünk. Szó szerint bármi.

Az egyéves ciklus elején gyors változást szerettem volna. De nem egy hónap alatt jutottam el abba a fizikai állapotba, ahol nekiálltam ennek a programnak. Nem is várhatom el, hogy 1 hónap alatt vékony legyek és egészséges. Ez egy folyamat, amit mindannyiunknak saját magával kell megharcolnia. A belső harcunk, hogy saját magunkat legyőzzük! Most már nem szeretnék gyors változást. Inkább tartós legyen. És egészség. Mindenek felett ez a legnagyobb cél!”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!