Fantasztikus teniszgyőzelem

A tavalyi junior Ausztrál Openen diadalmaskodó Piros Zsombor (631.) az új-kaledóniai Noumea városának 75 000 dolláros ATP Challenger versenyén a selejtezőből kiharcolta a főtáblára jutást, ahol rögtön megkapta az 1. helyen kiemelt francia Julien Benneteaut (56.).

Az első Top100-as ellenfél ellen vívott meccsen a magyar fiatalnak kellett egy szett ahhoz, hogy felvegye a ritmust, de a másodikban egymás után négy gémet nyert, 7-5-re hozva a szettet. A harmadik tulajdonképpen sima lett, a tavalyi junior Ausztrál Open-győztes 3-6, 7-5, 6-1-re nyert.

Zsombor, saját bevallása szerint nem érkezett túl jó passzban a versenyre, betegeskedett is, ezért a selejtezőben az első meccse elég döcögős volt, de utána belelendül, és a főtáblán is egyre jobban játszott, bár csak 10% esélyt adott magának a Top100-as, első helyen kiemelt ellenféllel szemben.

Gratulálunk, és reméljük, hogy marad a jó forma a további fordulókra is.

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!