A felnőtt válogatott új szövetségi kapitánnyal vág neki az évnek, illetve a ma esti felkészülési mérkőzésnek. Mi pedig bizakodunk, mint mindig. Utánpótlás válogatottjaink szerencsére az eredményeket is szállítják, az U17-esek döntetlenje után tegnap az U21-esek verték pazar játékkal Ciprust.

Az U17-es válogatott megkezdte szereplését az elitkörben – a biztató tavaszhoz kellett a sikeres ősz, hogy válogatottjaink ott legyenek az elitkörben –, Szlovénia, Románia és Izrael vannak még a magyar csoportban. Hazai pályán játszunk, az első meccsünkön 1-1-es döntetlen született a szlovén válogatottal. A másik mérkőzésen Izrael 5-1-re kiütötte Romániát. Egyértelmű, hogy nekünk is felül kell múlni keleti szomszédunkat március 25-én, hogy utána, március 28-án, Izrael ellen esélyünk legyen a csoport első helyét megszerezni. Vagy a másodikat, mert a nyolc csoportgyőztes mellett a hét legjobb csoportmásodik is kijut a májusi, angliai Európa-bajnokságra.

Az U21-es válogatott nem elitkörös rendszerben játszik – mint az U17 vagy az angoloktól a macedóniai elitkörben pár napja vereséget szenvedő U19 –, hanem a felnőtt válogatotthoz hasonlóan selejtezőcsoportból tud kijutni az Európa-bajnokságra.

U21 Európa-bajnoki selejtező, 6. csoport

Magyarország-Ciprus

  • Hidegkúti Nándor Stadion, Budapest
  • 2018. március 22.

A mérkőzés előtt az U21-es válogatott a csoport második helyén állt, veretlenül – a korábbi négy mérkőzésen legyőzte itthon Máltát, idegenben Ciprust, és döntetlent játszott a svédekkel, illetve Törökországban.

Egyértelmű volt, hogy itthon is győznünk kell Ciprus ellen, és efelől szerencsére a magyar válogatott sem hagyott kétséget, már a 8. percben megszerezte a vezetést. Meggyőző játékkal, tovább szép gólokkal (volt közte egy ciprusi öngól is), magabiztos 4-0-ás győzelmet aratott.

A magyar válogatott így öt mérkőzésen szerzett 11 pontjával, továbbra is veretlenül, továbbra is a csoport második helyén áll. Következik hétfőn, március 26-án, a csoportot vezető favorit, Belgium, idegenben.

Büszke vagyok a csapatra, mert meggyőző teljesítményt nyújtva, végig egységesen játszva szerezte meg a három pontot. Sok helyzetet alakítottunk ki, ezek alapján megérdemelt a négygólos siker. A mai napra kitűzött célunkat teljesítettük, továbbra is versenyben maradtunk a csoportelsőségért vívott harcban. Hétfőn, Belgiumban sokkal nehezebb dolgunk lesz, de ha hasonlóan egységesen, igazi csapatként játszunk majd, akkor okozhatunk meglepetést a csoport élén álló ellenfelünk otthonában is. (Michael Boris, szövetségi edző)

Magyarország-Ciprus 4-0 (2-0)

Magyarország: Demjén Patrik – Lenzsér Bence, Kecskés Ákos, Tóth Bence – Katona Máté, Vida Máté, Szoboszlai Dominik (Zsótér Donát, 63.), Gazdag Dániel (Rácz Barnabás, 80.), Szalai Attila – Sallói Dániel, Bíró Bence (Balogh Norbert, 55.)

Gólszerzők: Bíró 8., Szalai 23., Kyriakou (öngól) 48., Zsótér 75.

Forrás: Magyar Labdarúgó Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!