Fucsovics Marcit kis termete miatt majdnem eltanácsolták a tenisztől

Fucsovics Márton ugyan kikapott a legjobb négy közé jutásért Novak Djokovicstól Wimbledonban, de Marciról így is elmondható, hogy a legjobb nyolc közé jutással pályafutása legjobb Grand Slam-torna szereplését produkálta és életében most először játszott Wimbledonban a centerpályán. Na, de hogy honnan jutott el Marci idáig?

Fucsovics Márton ötévesen kezdett teniszezni, de mivel nagyon kistermetű volt, kis híján eltanácsolták a nyíregyházi klubban induló tanfolyamról, azt javasolták a szülőknek, hogy próbálkozzanak egy évvel később, talán akkor befér a hét-nyolc évesek közé. Végül nem csak hogy maradhatott, de felfigyelt rá Gyuricsku Enikő, aki az első edzője lett.

Az elején játékos, de aztán egyre több és egyre keményebb munka várt rá, nyolcévesen már meghatározó játékosnak számított a 12 évesek között, úgy, hogy közben egy debreceni kosárlabda-tornáról elhozta a legtechnikásabb játékosának járó különdíjat.

Végül a tenisz mellett döntött és milyen jól tette, jelenleg 49. a világranglistán, és nyolcban tudott lenni Wimbledonban, ami mindenképpen óriási eredmény.

Marci, aki amúgy a tenisz miatt sokat utazik, olykor visszajár Nyíregyházára, ahonnan származik.

– Mindig jó érzés itthon lenni, sok barát, rokon vár. Meg itt nőttem fel, a Davis Kupában itt győztem le először Top 100-as játékost. És mivel nagyon sokat vagyok távol, most jó érzés Nyíregyházára jönni. Ráadásul így a nagymamám is láthat játszani – mondta a nyiregyhaza.hu-nak tavaly, amikor részt vett a helyi a Marso-Bige Kupa tenisztornán.

 

Fotó: Szarka Lajos/nyiregyhaza.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!