Bár az időjárás nem igazán azt tükrözi, hogy nyári hónapokat élünk, mégis június végét írunk és a korlátozások fokozatos feloldásával, júliustól már vissza-visszatérnek a sportesemények. Ha a karantén időszak alatt fontossá vált számodra a testmozgás és eldöntötted, hogy ezt versenykeretek között is művelnéd, bátran hagyatkozz a mi ajánlásunkra.

Régóta a bakancslistádon szerepel, hogy egészségesebb életmódot élsz és a mindennapjaid állandó szereplőjévé teszed a szabadidősportot? A járványhelyzet indokolta #maradjotthon felszólításnak eleget téve beépítetted a testmozgást az életedbe? Esetleg a #ötpróbávalotthon kihívásainak tettél eleget napról napra? Ahogy enyhültek a szigorítások első utad a közeli parkba vagy zöldövezetbe vezetett, hogy a friss levegőn futhasd ki magadból az elmúlt időszak nehézségeit?

Legalább egynek igaznak kell, hogy legyen Rád. 🙂 Bármelyik szintet is képviseled, most megtalálhatod a számodra ideális versenyt a nyár folyamán, melyen próbára teheted eddig megszerzett tudásod és új tapasztalatokkal gazdagodhatsz.

Július 4. Underworld Run

Jártál már valaha a Budapesti Nagy Sportágválasztón? Amennyiben a válasz igen, ismerős lehet a Merkapt Sportközpont területe. Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy amikor több mint 100 sportág veszi birtokába a terepet, a részletek elvesznek. 🙂 Amennyiben viszont még nem köszönthettünk rendezvényünkön, minden az újdonság varázsával hat majd.

Fedezd fel futva a sportágak ikonikus helyszíneit, legyenek azok betonon, kavicson, füvön, salakon vagy macskakövön. Ráadásként még a pincerendszer egy rövid szakaszába is betekintést nyerhetsz, mely mindig maradandó élményt nyújt. Válassz a 2, a 3 vagy a 4 körös futam közül (1 kör távja 2,3 km) és tapasztald meg a terepfutás minden velejáróját.

A verseny az Ötpróba programsorozat hivatalos pontszerző állomása, melyen a 2, a 3 és a 4 körös futam is 1 Ötpróba-pontot ér.

Tovább információk és nevezés

Július 11. Kőbánya Warrior – Az akadályfutás

Bár az akadályfutás és a ’warrior’ név is félelmetesnek tűnhet, mi inkább a kihívás és a merészség szavakat preferáljuk az esemény kapcsán. 🙂 A 2,5 km-es kör egyszer és háromszor is teljesíthető, tehát az amatőrök és a rutinosabb versenyzők is bátran letehetik voksukat a verseny mellett. A Merkapt Sportközpont területe számos „nehézséget” és izgalmas „helyszínt” rejt magában, melyek akadályok formájában kerülnek majd szembe Veled. Nincs más dolgod, mint legyőzni őket!

Lépj ki a komfortzónádból, vedd elő a bevállalós éned és hódítsd meg „otthonunkat”. Ötpróbázóink számára ráadásul pontszerzési lehetőséggel is kecsegtet a megmérettetés, az 1 körös futam teljesítése 1, a 3 körös futamé 2 Ötpróba-pontot eredményez.

Részletek és nevezés

Július 18. LUPA Beach RUN

Eddig csak kikapcsolódni, feltöltődni jártál a Lupa-tóra? Itt az ideje, hogy egybekösd a strandolást egy kis versenyzéssel. A homokos part, a pálmafák árnyéka, a kellemesen hűvös víz igazán vonzó lehet, de mindezt ki is kell ám érdemelni! 🙂 Akár a rövid, a hosszú vagy a váltófutás kedvelője vagy, itt biztosan megtalálod a számításod.

Egy dologgal azonban légy óvatos! A résztvevők száma korlátozott, tehát ha meglesed a nyár színeiben pompázó befutóérmet és szerinted jól mutatna a nyakadban, siess a nevezéssel.

Csinálj egész napos programot a családdal, a barátokkal, használd ki Budapest tengerpartját pihenésre és sportra egyaránt.

Érdekel

Augusztus 16. III. újHÁZ Centrum Napfelkelte Félmaraton

Idén már harmadik alkalommal kerül megrendezésre a futniszép.hu versenysorozat „gyöngyszeme”, mely több szempontból is különleges, ezáltal igazi „flow” hatást képes elérni a résztvevők körében. A távok bár előrevetítenek némi felkészültséget és kellő állóképességi szintet (11 és 21 km), de aki teljesíti, a tárgyi emlékek mellett maradandó élménnyel is gazdagodik. Ki ne akarná megcsodálni a napfelkeltét a Balaton két legnagyobb hajójának fedélzetéről? Mindezt több száz futó és lüktető ritmusok társaságában? Hogy aztán kellően felkészülj a badacsonyi rajtra és útnak indulj. Hogy aztán hét másik Balaton parti település meglátogatása után Szentbékkállán célba érj. Hogy aztán büszkén ünnepelhess! 🙂

Jaj, és a teljesítés után járó „ajándékokra” visszakanyarodva, természetesen az Ötpróbázók számára jár a futásért a 2 vagy akár a 4 pont.

Megnézem

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!