Gulyás Michelle ezüstérmes

Egész napi fantasztikus teljesítményét megkoronázva, ezüstérmet szerzett Gulyás Michelle a budapesti Peridot fedett pályás öttusa verseny női döntőjében. Kovács Sarolta végül nem indult a fináléban, így félő volt, hogy érem nélkül maradunk, de a fiatal Gulyás Michelle nagy meglepetést okozott.

Az úszást 2:06.85-ös időeredménnyel megnyerte (297 pont), vívásban negyedik lett (24/11, 244 pont) és bár lovaglásban „csak” 26. (272 pont), végül a hatodik helyről vághatott neki a lövészettel kombinált futásnak. Fiatal kora ellenére nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, magabiztosan és taktikusan versenyzett a záró tusában is, és végül másodikként ért célba.

„Nagyon örülök annak, hogy Gulyás Michelle ilyen jól szerepelt. Mivel ő még nagyon fiatal, így abban bízom, hogy óriási lökést ad ez számára az idei korosztályos versenyekre. Nagy dolog, hogy a felnőttek között ilyen jól szerepelt és megmutatta, hogy mire képes, hogy lehet rá számítani. Kiválóan úszott és vívott. A lovaspályán még hiányzott a rutin, de ha sok ilyen versenyen szerepel majd, akkor ezzel sem lesznek gondjai. Az pedig rendkívül örvendetes, hogy a fejben elbírta az elvárás okozta terhet a lövészettel kombinált futásban, amit kiválóan épített fel. Gratulálok neki. A többiek számára is nagyon hasznos volt ez az év eleji verseny. Mindenki éles körülmények között tesztelhette, hogy hol tart, ami a fiataloknak nagyon fontos.” (Kállai Ákos, a női válogatott szövetségi kapitánya)

A budapesti Peridot fedett pályás öttusa versenyen tizenhat ország 140 versenyzője vesz részt. Az úszást a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok uszodájában, a vívást és a kombinált számot a BOK Sportcsarnokban rendezi a Magyar Öttusa Szövetség, míg a lovaglás a felújított Nemzeti Lovardában zajlik.

Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!