Harsányi: El kellene gondolkodni a szemléletváltáson

A magyar férfi kézilabda-válogatott nem játszhat az olimpiai selejtezőt érő hetedik helyért a német-dán közös rendezésű világbajnokságon, miután a középdöntő záró fordulójában Herningben 35-26-ra kikapott a norvég csapattól, így tizedikként zárt. Elméletileg a 2-7. helyezettek vehetnek részt a jövő tavasszal sorra kerülő olimpiai selejtezőtornákon, de a tizediknek is marad esélye az indulásra, ha a vb legjobb kilenc csapatából Egyiptom megnyeri az Afrika-bajnokságot, Brazília a Pánamerikai bajnokságot, míg a német-francia-horvát-spanyol-dán-norvég-svéd hetesből az egyik Európa-bajnok lesz.

Harsányi Gergely, a Sportágválasztó Magazin vb-szakértője így értékelte a találkozót:

“A 2020-as olimpia szempontjából is létfontosságú meccsre készültünk. Az egyiptomi meccs ismeretében már tudtuk, hogy minimálisan milyen eredményt kell elérnünk a legjobb 8 közé jutáshoz. Jól kezdtük a támadásainkat, főleg Balogh és Lékai jóvoltából. A szövetségi kapitányunk felhívta a figyelmet, hogy balszélről lehetőleg ne lőjenek kapura, ennek ellenére a norvégok első 7 góljából 5-öt éppen az eddig meccseken is keveset hibázó Jöndal dobta.

A félidő közepén néhány lerohanással és a hatékony beállós játékukkal 3-4 góllal elhúztak a norvégok, mi pedig elsősorban Balogh Zsolt gólerős játékának köszönhetően legalább  “lőtávolságon belül” tudtunk maradni.

A második félidőt kapkodva kezdtük, így előhúzták a legerősebb fegyverüket a norvégok és gyors lerohanás-gólokat szereztek. A támadásokat középen próbáltuk befejezni, kiismerhető lett a játékunk, technikai hibákat követtünk el, szélekig szinte egyáltalán nem játszottuk le a labdákat, és az ellentámadásokból folyamatosan megbüntették ezt a norvégok, akiknél különösen Myrhol volt elemében beálló poszton. Küzdöttek, hajtottak a magyar fiúk, de ez sajnos görcsössé tett minket és hiányzott a korábbi meccseinken többször látható kreatív játékunk. Lékai Máté próbált még nagy tempót diktálni az utolsó 10 percben is, de ez, ezen a meccsen kevés volt a modern kézilabdát játszó és megérdemelten a legjobb nyolcba jutó norvég válogatott ellen. Sajnos ezzel egy fejezet lezárult. Érdemes lesz talán a sportágunkat érintő közös szemléletváltáson elgondolkodnunk, és az alapoktól elkezdeni a felzárkózást újra a világ elitjéhez.”

(fotó: mti)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.


New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.