Harsányi Gergely a Sportágválasztó Magazin vb-szakértője

Zajlik a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság. A magyar válogatott játékosai bíznak abban, hogy az első hét csapat között tudnak végezni, ez ugyanis azt jelentené, hogy indulhatnak az olimpiai selejtezőn. A Sportágválasztó Magazinnak a 179-szeres válogatott Harsányi Gergely segít abban, hogy jobban megértsük, mi miért történik a világbajnokságon.

„Nagy a tét számunkra ezen a világbajnokságon, hiszen az olimpia lebeg a szemünk előtt. A minimális cél az, hogy a legjobb hét között kellene végeznünk. Több játékossal beszéltem az elmúlt napokban, mindenki elszánt. Bízom benne, hogy a magyar válogatott a világbajnokságon többször mutatja a jobbik formáját. A vb előtti – dánok elleni – felkészülési meccsek bizonyították, hogy tudunk így is játszani és úgy is. Sokan mondták a sorsolás után, hogy álomcsoportba kerültünk, de hagyjuk az ilyen jelzőket! Elszánt és koncentrált válogatottnak kell pályára lépnie, és akkor bízom benne, hogy nem lesz gond” – fogalmazott Harsányi Gergely.

Magyarország számára az Argentína elleni meccsel pénteken 18 órakor kezdődik a vb a koppenhágai D csoportban. A magyar csapat vasárnap Angolával, hétfőn Katarral, szerdán Egyiptommal, jövő csütörtökön pedig az Európa-bajnoki ezüstérmes Svédországgal találkozik, a hatosból az első három jut tovább. A torna győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek a jövő tavasszal sorra kerülő selejtezőtornákon.

Fotó: MKSZ

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!