Harsányi Gergely: Hatalmasat küzdöttek a magyar fiúk

A magyar férfi kézilabda-válogatott 33-30-ra kikapott az Európa-bajnoki ezüstérmes svéd csapattól a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének ötödik, utolsó fordulójában. A két együttes 42. egymás elleni meccsén – 17 magyar siker és négy döntetlen mellett – 21. alkalommal győztek a svédek.

Harsányi Gergely, a Sportágválasztó Magazin vb-szakértője így értékelte a találkozót:

„Nagy tempóban, fantasztikus hangulatban kezdte a mérkőzést a csoport két legerősebb csapata. Schuch Timuzsin, Székely Marci és Máthé Dominik (aki nagyon bátran kezdte első világversenyét) frissessége is jól jött a sérülésekkel bajlódó magyaroknak.  Az első negyedórában a feszes magyar védekezésnek köszönhetően 4 góllal mentünk. Több ’félfaultos’ lövést engedtünk kapura, ami megbosszulta magát, s hamar kiegyenlített a svéd válogatott. Máthé Dominik nagyon bátran, gólerősen kézilabdázott, Lékai Máté irányításával a csapat pedig kreatívan játszott. Bodó Ricsi sérülésével sajnos újra csökkentek a variációs lehetőségeink, de a csapat szép összjátékokkal próbálta őt pótolni. Hiába találtuk meg elől a réseket, sajnos a svédek mindig góllal válaszoltak. Hatalmasat küzdöttek a magyar fiúk és Székely Marci védéseivel újra döntetlen volt az 54. percben. Az utolsó percekben viszont pár technikai hiba megbosszulta magát, kár érte, mert a meccs legnagyobb részében remekül játszott a magyar válogatott, de a svédek koncentráltabbak maradtak a végjátékra.”

fotó: mti

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!