Harsányi: Hatalmas küzdelem folyt a pályán

A magyar férfi kézilabda-válogatott 30-30-as döntetlent játszott Egyiptom csapatával a német-dán közös rendezésű világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán Koppenhágában, ezzel biztosította továbbjutását a középdöntőbe. A legeredményesebb magyar játékos hat góllal Lékai Máté volt. Az első félidőben Jamali Iman térde súlyosan megsérült, valószínűleg elszakadt az elülső keresztszalagja. A vb minden bizonnyal véget ért a balátlövő számára. A két együttes 17. egymás elleni meccsén – 15 magyar siker mellett – a második döntetlen született.

Harsányi Gergely, a Sportágválasztó Magazin vb-szakértője így értékelte a találkozót:

„Az egyiptomi válogatott David Davis vezetőedző érkezésével stílusban és taktikában változtatott a korábbi évekhez képest, és egy tudatosabb játékot próbált meghonosítani. Remekül kezdtük a mérkőzést, stabil védekezéssel, gyors labdafelhozatalokkal és pontos befejezésekkel elsősorban a beállósokhoz játszva a labdát. A félidő második részében a kapuscseréjük viszont nem jött jól számunkra, sajnos kitűnő napot fogott ki. Jamali sérülése – aki egyébkent remekül szállt be a játékba előtte – és a technikai hibaink elbizonytalanítottak minket, s egy 6-0-s rohammal átvették az egyiptomiak a vezetést, de Lékai és Nagy Laci klasszisa legalább döntetlenhez segítette félidőig a magyar válogatottat. A 2. félidőt sajnos ugyanúgy kezdte az egyiptomi kapus, már 63%-os védési hatékonyságnál járt.  A félidő derekán aztán felkeményedett a védekezésünk és a gyors lerohanásokkal – összesen 10 volt a meccs alatt – fel tudtunk zárkózni. Hatalmas küzdelem folyt a pályán, a meccs képét tekintve igazságos döntetlen született, a továbbjutás szempontjából ez az egy pont is létfontosságú volt.”

Fotó: MTI

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!