Harsányi: Lékai Máté ismét nagy tempót diktált, gólerősen játszott

A magyar férfi kézilabda-válogatott 26-21-re legyőzte Tunézia csapatát a német-dán közös rendezésű világbajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Herningben. Az eredmény azt jelenti, hogy a magyaroknak továbbra is jó esélyük van helyosztót játszani a torna ötödik vagy hetedik pozíciójáért – írja az MTI. A magyarok két győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel zárták a csoportkört Koppenhágában, a középdöntőben szombaton 25-22-re kikaptak az olimpiai bajnok Dániától, szerdán 18 órától pedig az előző világbajnokságon ezüstérmes Norvégiával találkoznak.

Harsányi Gergely, a Sportágválasztó Magazin vb-szakértője így értékelte a találkozót:

„Erre a meccsre nem csak mi, hanem Tunézia is igyekezett a kulcsembereit pihentetni, hiszen létfontosságú összecsapásról volt szó. Bodó Ricsi es Balogh Zsolt is visszatért a sérüléséből. Kicsit feszülten kezdtük a meccset, de hamar megnyugodtunk és 1-3-ról, 4-3-ra fordítottuk meg az állást. Harcosan kezdtük a támadásokat, de túl gyorsan akartuk befejezni, így viszont a nagyon erős fizikumú tunéziaiakat nem tudtuk átjátszani. A védelmünket időszakonként kellően feszessé tettük és Székely Marci bravúrjaival ismét átvettük a vezetést. Lékai Máté ismét nagy tempót diktált, gólerősen játszott, Balogh Zsolt pedig felzárkózott mellé a góltermelésben.

A második félidőben is elsősorban Lékai es Balogh kreatív játéka határozta meg a támadásainkat. A védelmünk pedig még jobban összeállt, s egyre nehezebben találtak rést a falunkon a tunéziaiak, ha igen, Székely Marci akkor is útját állta a lövéseknek. Húsz perc alatt 3 kapott gól önmagáért beszél. Nagyon fontos csapatgyőzelem volt, több remek egyéni teljesítménnyel.”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!