Hatalmas élményt kapnak a fiatal focisták, ha jól játszik a válogatott

A legnagyobb létszámú focisulinál nem látnak összefüggést a magyar labdarúgó-válogatott szereplése, és a focit választók létszáma között. Az egyes sportágakban a hazai világversenyeket abban a reményben rendezik meg, hogy az majd pozitívan hat az utánpótlásra. Az új Európa-bajnoki selejtezősorozat kezdetén kíváncsiak voltunk, hogy a Mészöly Focisuli adatai szerint a legutóbbi Eb-sikerek után többen kerültek-e be a labdarúgásba?

„Szoros összefüggést nem lehetett felfedezni a válogatott sikerei, és a rendszeresen nálunk focizó gyerekek létszáma között. Ha úgy tetszik: nem jöttek többen focizni amiatt, hogy a nemzeti csapat jól játszott az Eb-n” – mondja Újvári Gábor, a Mészöly Focisuli szakmai alelnöke.

„Azok, akik már korábban is fociztak, azok a srácok azonban kétségkívül hatalmas inspirációt kaptak attól, hogy láthatták a magyarokat a világ legjobbjai ellen játszani. Mi egy olyan klub vagyunk, amely számos programmal segíti a srácokat, hogy személyesen is átéljenek egy-egy ilyen sikert. Voltunk kint a Videoton Európa Ligás meccsein, és a korábbi VB és EB selejtezőmérkőzéseken is. Ilyen szempontból fontosnak tartom azt, hogy most új Európa-bajnoki selejtezősorozat indul” – jelentette ki a Mészöly Focisuli szakmai alelnöke.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!