Hüttner Csaba szerint magyar szempontból sikeres volt a portugáliai Montemor-o-Velhóban megrendezett kajak-kenu világbajnokság. A magyar válogatott az élen végzett az összetett pontversenyben, az éremtáblázaton pedig a második helyen zárt Németország mögött hat arannyal, egy ezüsttel és két bronzzal. A szövetségi kapitány a XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón a kajak-kenut kipróbáló fiataloknak is üzent…

Hüttner Csaba a világbajnokság után a Sportágválasztó Magazinnak elmondta: összességében sikeres vb-n vannak túl.

„Az összetett pontversenyt nyertük, az éremtáblázat második helyén végeztünk. Harmincnyolc olimpiai pontot szerzett a válogatott, a kenu szakágban ugyanakkor erősödnünk kell, de összességében jó szájízzel hagytuk el Portugáliát” – mondta Hüttner Csaba szövetségi kapitány, akit a szeptemberben megrendezendő XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztóval kapcsolatban is kérdeztünk.

A kajak-kenu rendszerint ott van a Sportágválasztón, és a gyerekek szeretik kipróbálni. A tapasztalat az, hogy ha valaki eljut valamelyik kajak-kenus bázisra, jó esély van arra, hogy ott is marad. Aki a kajak-kenut választja, olyan családba kerül, amely szereti a természetet, az egészséges életmódot, és bízik abban, hogy az elvégzett munkának meglesz az eredménye” – összegzett Hüttner.

A XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztót – ahol több mint 100 sportágat díjmentesen kipróbálhatnak a fiatalok – szeptember 14–15-én rendezik meg a Merkapt Sportközpontban.

(fotó: mti)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!