Bármennyire is élvezzük még az indián nyár kellemes napsugarait, fel kell rá készülnünk, hogy hamarosan beköszöntenek a hűvösebb őszi napok. Ennek kapcsán szeretnénk pár hasznos tippet adni ahhoz, hogy mégis hogyan érdemes felöltözni a szabadtéri sportoláshoz a hűvösebb időkben.

A szabadtéri sportolás egyik nagy előnye, hogy általában mi választjuk meg a helyszínt és az időt. Sokan szeretik még reggel munka előtt, a kora reggeli órákban „letudni” az edzést, de van olyan is, aki munka után délután, vagy éppen este, a nap zárásaként iktatja be az aznapi mozgást. Viszont teljesen mindegy mikor edzel, az nagyon fontos, hogy ebben az őszi változékony időben mindig vedd figyelembe az épp aktuális időjárást.

Ajánlatos rétegesen öltözködni, a rétegek száma természetesen egyén függő. Mindenkinek más és más az igénye. Javasolt viszont, hogy az alsó réteg olyan anyagú ruházat legyen, ami magába szívja az izzadtságot. Második rétegként nem árt, ha meleg ruhát is visel az ember. Arra pedig mindig fel kell készülni, hogy bármikor „elkaphat” egy kis eső így jó, ha a legfelső réteg vízálló. 😉 Természetesen ilyenkor jó, ha van a szekrényedben pár hasznos kiegészítő is, mint például: sapka, futósál, fejpánt vagy éppen kesztyű, hiszen ilyenkor célszerű ezeket hordani, hogy ezzel is védd magad az edzés közben.

A sportboltokban hatalmas választék van a különböző márkák sportruházataiban, nem csak hasznosak, hanem most már gyönyörűek is, hiszen a tervezők igyekeznek minél szebbeket megálmodni. Így most már csak az a sportolni vágyók feladata, hogy kiválasszák az időjárásnak és az ízlésüknek megfelelő kényelmes ruházatot. 😉

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!