Történelmi felméréssel rukkolt elő a Medián! A közvélemény-kutató cég ugyanis a Magyar Kerékpárosklubbal karöltve először mérte fel a magyarok biciklizési szokásait. A kutatás reprezentatív Magyarország felnőtt lakosságára nézve.

A felmérésből kiderül, hogy Magyarország kerékpározás szempontjából dobogós Dánia és Hollandia mögött. Az egész országot tekintve a lakosok 70 százaléka pattan nyeregbe, és rohamosan nő a bringával munkába járók száma is. A kutatás csütörtöki ismertetésekor Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: ehhez hasonló és méretű felmérésre még nem volt példa itthon. Révész Máriusz hangsúlyozta, hogy a felmérést többször megismétlik majd.

Tudtad?

A kerékpározásnak rengeteg pozitív egészségügyi hatása van. Az egyik legjobb kardióedzés. Fejleszti a testet és a lelket. A bringázás életformává nőtte ki magát, amely követendő – persze vannak kivételek. Itt a KRESZ-t be nem tartókra, a piroson lazán áttekerőkre gondolunk.

A kerékpározás edzi a szív- és vérkeringési rendszert. Biciklizés közben emelkedik a légzésszám, a szív munkája fokozódik, élénkül a vérkeringés, így a vérünk több oxigént juttat el a szervekhez, mint nyugalmi helyzetben.

(fotó: mti)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!