Az idei évben szeptember 10-11-én került megrendezésre a Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó, melyet az eddigieknél is nagyobb érdeklődés övezett, hiszen az elmúlt két évben a világjárvány gátat szabott e rendezvény megtartásának is. Azonban most mindent bepótolhattunk mi szervezők, a kitelepülő sportágak és hangszerek, illetve természetesen a kilátogató gyermekek és felnőttek is.  

A korábbi évekhez hasonlóan több mint 100 sportág kipróbálására volt lehetőség. Jelen voltak a mindenki számára ismert olimpiai sportágak, mint például a kajak-kenu, vívás, úszás, de találkozhattunk kevésbé elterjedt mozgásformákkal is, mint a mediball vagy a tchoukball. A sátrakban szakképzett edzők várták az ide látogatókat és készséggel válaszolták meg a felmerülő kérdéseket, miközben a színpadon egymást követték a bemutatók.

Nem csak a sportágak kipróbálására volt kiváló alkalom ez, hanem az aláírások gyarapítására, hiszen a tokiói olimpiai hősei is kilátogattak az eseményre. A gyerekek találkozhattak többek közt a kajakos Varga Ádámmal, a birkózó Lőrincz tesókkal és az úszás talán legnagyobb kiválóságával, Milák Kristóffal is. Voltak olyan sportolók, akikkel nem csak képet lehetett készíteni, hanem közösen sportolni is. Ilyen volt Kovács Sarolta és Siklósi Gergely, akik a baseball rejtelmeibe lestek bele kikapcsolódásként.

A fiatalok számára a sport mellett rendkívül fontos szerepet tölt be a zene is, hiszen számos készséget fejleszthetünk vele. Ennek megfelelően az elmúlt években kialakítottuk a Zeneligetet. Itt rendezvényről rendezvényre egyre több hangszert szólaltatnak meg az idelátogatók, ezzel gyarapítva a különleges élményt.

100 sportágat és 20 hangszert két nap alatt kipróbálni nehéz, sőt lehetetlen. Ezzel tisztába vagyunk, ám nem kell aggódni, hiszen jövő májusban ismét megrendezésre kerül a Nagy Sportágválasztó és Hangszerválasztó, így pótolni lehet azt, ami kimaradt!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!