Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Remekül kezdődött a szegedi kajak-kenu világbajnokság a mieink számára, hiszen öt magyar egység is kvalifikálta magát a döntő futamokba már az esemény első napján.

Kánikula és az ünnepi hosszú hétvégét követő első, szerdai munkanap ellenére szép számú közönség előtt vette kezdetét a Maty-éri evezőpályán a 2019. évi kajak-kenu világbajnokság.

Az olimpiai kvalifikációs eseményen hazánk versenyzői a hatalmas hőség ellenére is kitettek magukért: a 20 éves Lucz Anna és a 23 éves Kiss Blanka párosa 200 méteren, második helyével magabiztosan jutott a legjobb kilenc közé.

Korisánszky Dávid és Mike Róbert duója negyedikként ért célba C-2 200 méteren, az ifjúsági vb-bronzérmes kenus, Bragato Giada pedig C-1 500-on, végzett a harmadik pozícióban. Mindkét magyar egység készülhet a középfutamra: előbbi páros szerdán délután, a 20 éves tiszaújvárosi Bragato pedig csütörtökön folytatta, illetve folytatja szereplését.

Délután Korisánszky Dávid és Mike Róbert kenupárosa második lett a középfutamában, így ők is hangolódhatnak a pénteki döntőre.

A kilátogató publikum férfi K-1 500 méteren a helyszínen lehetett szemtanúja Dombvári Bence remek visszatérésének. A 26 éves kajakos magabiztosan jutott tovább a középfutamba.  

Férfi K-4 1000 méteren – amely már nem szerepel az olimpiai programban – Erdőssy Csaba, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Kós Benedek négyese nagy küzdelemben szerezte meg az előfutam második helyét, így ők is készülhetnek a pénteki fináléra.

A paraverseny nyitányán Kiss Péter és Suba Róbert is bejutottak KL1 200 méteren a szám pénteki fináléjába, amelyben az első hat helyezett szerez indulási a jövő évi, tokiói paralimpiára. Nemzetenként azonban csak egy kvóta jár, így kettejük közül is csak egyiküknek szoríthatunk majd 2020-ban a Távol-Keleten.

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!