Kiss hamarosan rákapcsol

Nincs bosszantóbb egy élsportoló számára, ha egy fontos világverseny előtt egy sérülés nehezíti a felkészülését. Így van ezzel Kiss Balázs is, akinek az egyik térde rakoncátlankodik, de a világbajnok nem bosszankodik. A 97 kilogrammos klasszissal beszélgettünk.

Mennyire komoly a sérülésed?

Minszkben versenyeztünk legutóbb, ahol a jobb térdem megfájdult, de hál’ istennek semmi komoly.

Milyen jellegű edzést végzel? Kímélned kell a térded?

Minszkben, amikor jelentkezett a baj, visszaléptem. Istenigazából be is fejezhettem volna a versenyt, de nem akartam kockáztatni a vb-indulást. Így most könnyített edzéseken veszek részt, de jövő héttől aztán ami a csövön kifér. Beleadok mindent. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok, és úgy készülök erre a vb-re, mint bármelyik másik világversenyre.

Ezzel arra célzol, hogy nem akarsz túl nagy terhet magadra tenni? Hazai pályán sokszor nem sikerül kihozni azt a teljesítményt, amire képes egy sportoló.

Persze van elvárás magammal szemben, de nem alakult ki bennem megfelelési kényszer.  

Milyen a hangulatban készül a válogatott Tatán?

Nagyon erős mezőny verődött itt össze. Gyakorlatilag itt lakunk és csak hétvégén megyünk haza. Kiegyensúlyozott vagyok, tudom, hogy a lehető legjobb formába kerülök majd, amikorra szőnyegre kell lépnem.

Az újságírók rendszerint megemlítik veled kapcsolatban azt, hogy Kiss Balázs, aki túl van a harmadik ikszen. Ez nem zavar, hogy az egyik első dolog, ami rólad eszükbe jut, hogy több vagy, mint 30?

Nem zavar. Arra azonban büszke vagyok, hogy 20 évvel ezelőtt, 15 évesen első világbajnokságomon serdülőként vb-aranyat szereztem, azóta sok szép élményben volt részem, és most, 35 évesen is képes vagyok arra, hogy érmeket gyűjtsek a világversenyeken.

A budapesti világbajnokságot október 20. és 28. között rendezik meg a Papp László Budapest Sportarénában.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!