Magyar focicsoda Berlinben

A Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapata veretlenül jutott el a döntőbe (többek között a Hertha Berlint is legyőzve), ahol a TSG 1899 Hoffenheim volt az ellenfél. A magyar csapat a szünetben még hátrányban volt, a második félidőben egyenlített, majd a büntetőpárbajt is megnyerte!

Szombaton, a Nike Premier Kupa csoportmérkőzései során a magyar fiatalok előbb a Köln csapatát múlták felül (1–0), majd következett egy döntetlen (1–1) a svájci St. Gallen csapatával. Húsvét vasárnap délelőtt a csoportelsőségért csaptak össze a Hertha Berlin gárdájával, és 2–1-re legyőzték a hazai csapatot.

Ezt követően egészen hihetetlen sorozatot produkált a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia U14-es csapata, ugyanis a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben is német csapatok ellen értek el döntetlent, és mindhárom alkalommal megnyerték a büntetőpárbajt!

Nike Premier Kupa

Berlin, U-14

  • Negyeddöntő: PFLA U14 – FC Augsburg 0–0, büntetőkkel 4–3;
  • Elődöntő: PFLA U14 – Eintracht Frankfurt ellen 1–1, büntetőkkel 3–1;
  • Döntő: PFLA U14 – TSG 1899 Hoffenheim 1-1, büntetőkkel 5–4.

Az éppen Puskás Ferenc születésnapján elnyert kupát Dárdai Pál, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya adta át. A torna legjobb kapusa Pécsi Ármin lett, az álomcsapatba Gruber Zsombor és Tarcson Ákos került be.

Forrás: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!