Majoros Bence ezüstérmet szerzett

Az asztalitenisz World Tour-sorozat budapesti nyitóállomásán, az U21-esek versenyében Majoros Bence a második, míg Fehér Orsolya a harmadik helyen végzett.

Fehér Orsolya a nála egy évvel idősebb, hongkongi Mak Tze Winggel szemben maradt alul az elődöntőben. Bár nem jutott a döntőbe, de így is óriási dicséret illeti meg a magyar lányt az U21-esek között bemutatott menetelésért.

„Még csak tizennyolc éves vagyok, ilyen U21-es versenyen még sosem jutottam az első körnél tovább, úgyhogy ez nagy élmény számomra. Három nagyon jó játékost megvertem, akik a papírforma szerint jobbak nálam.” (Fehér Orsolya)

A fiúknál Majoros Bence a francia Joe Seyfriedet múlta felül az elődöntőben, egy hosszú, ötszettes mérkőzésen.

„Nagyon örülök neki, hogy egy itthoni versenyen ilyen szép eredményt értem el, és a döntőbe kerültem.” (Majoros Bence)

A döntőben az a 16 éves tajvani Lin Jün-csü volt az ellenfele, aki a fináléig mindössze egy játszmát vesztett, és le is győzte a magyar versenyzőt.
Az ezüstérem is óriási eredmény, szívből gratulálunk Majoros Bencének, és persze Fehér Orsolyának is, mindketten nagyszerűen teljesítettek a fiatalok versenyében.

SEAMASTER 2018 ITTF WORLD TOUR, HUNGARIAN OPEN

U21 FÉRFI EGYES

ELŐDÖNTŐ

Majoros Bence–Joe Seyfried (francia) 3:2 (7, –4, 8, –5, 9)

DÖNTŐ

Majoros Bence–Lin Jün-csü (tajvani) 0:3 (–5, –6, –6)

U21 NŐI EGYES

ELŐDÖNTŐ

Fehér Orsolya–Mak Tze Wing (hongkongi) 0:3 (–5, –2, –7)

DÖNTŐ

Csen Ko (kínai)–Mak Tze Wing (hongkongi) 3:1 (–6, 6, 3, 3)

Forrás: Magyar Asztalitenisz Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!