Maráz Zsuzsanna Spartathlont nyert

Fantasztikus magyar sikerrel ért véget az idei Spartathlon. Az Athén és Spárta között megrendezett ultrafutó-versenyen a nők mezőnyében Maráz Zsuzsanna (archív képünkön középen) végzett az első helyen.

A Spartathlont 1983 óta minden szeptember utolsó péntekén bonyolítják le. Maráz 27 óra 4 perc és 28 másodperc alatt futotta végig a távot. A verseny honlapja szerint a férfiak közül is csak 16-an tudták megelőzni, köztük volt a negyedik helyen záró Bódis Tamás.

Az esztergomi ultrafutó 2017-ben a 2., 2016-ban pedig a 3. helyen végzett a Spartathlonon.

Maráz egy korábbi nyilatkozatában a Spartahlonnal kapcsolatban azt mondta: sokkal többre képes az emberi szervezet, mint azt bárki is gondolná. A teljesítmény mindig azon múlik, hogy milyen volt a felkészülés. „Nálam sokkal idősebben is végigfutottak a Spartathlonon. A 246 kilométeres verseny történetében bőven akadnak olyan futók, akik megünnepelték már a 60. születésnapjukat” – mondta Maráz.

Az Ultrafutásról

Közhelyesnek tűnhet, de igaz, hogy az ember imádja saját határait feszegetni. Ez a futóknál is így van. Vannak futók, akik gyorsabb félmaratont, maratont akarnak futni, de vannak olyanok is, akik a kilométerek számát növelve súrolják teljesítőképességük határát. Az ultrafutás egyre népszerűbb lett Magyarországon az utóbbi időben. Évről évre futók százai döntenek úgy, hogy nem elég nekik a maratoni táv. Az egyik leghíresebb ultrafutó Lubics Szilvia, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese. Civilben fogorvos, három gyermek édesanyja. Nyolc alkalommal nyert magyar bajnokságot, 2016-ban pedig megkapta a Magyar Becsület Rendet.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!