Nyomozónak tanul az olimpiai kvótát szerzett öttusázónő

Gulyás Michelle harmadik lett az öttusa-világbajnokságon, ezzel kvótát szerzett a tokiói olimpiára. A 20 éves versenyző az élsport mellett sem unatkozik, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, ahol bűnügyi nyomozó szakirányon tanul. Na, de hogy indult ez a fényes karrier?

Michelle azért kapta ezt a szép nevet, mert Londonban született, még évekig ott élt családjával – szüleivel és két testvérével – , a szülei ezért választottak neki helyi hangzású nevet.

Sportolni egészen kicsiként kezdett, a szertornában azonban úgy érezte, hogy nem várnak rá nagy sikerek, ezért váltott. Először az öccse kezdett öttusázni, az ő hatására vágott bele és mivel gyorsan megtetszett neki, maradt is.

„Azért szeretem – mondta egy interjúban, amit az egyetem YouTube-csatornájának adott – , mert sosem unom meg. Öt sportágban edzünk, már maguk az edzések is változatosak, nemhogy a versenyek. A technikai számok külön élvezetesek, ilyen a vívás, a lovaglás és a lövészet. A vívásért jár a legtöbb pont, az azért fontos, a lovaglásnál meg mindig sorsolják a lovakat, ott azért fontos nagyon jónak lenni, mert sok pontot lehet veszíteni egy-egy balul sikerült lovaglással.

Michelle, noha még nagyon fiatal, már számos babonát begyűjtött, nagyon ragaszkodik piros ferraris baseball sapkájához, vívás alkalmával pedig szigorúan mindig ugyanazt a szürke reálos zoknit viseli.

És hogy miért szeretne bűnügyi nyomozó lenni? Nos, egy gyerekkori álma valósul meg ezzel.

„Érdekesnek és izgalmasnak találom – fogalmazott Michelle. – Ahogy sportolóként szeretnék tenni a hazám hírnevéért, úgy a hivatásomban is szeretnék az országért dolgozni. Vagyis felelősség is van benne, nem is kevés. Gyerekként imádtam a bűnügyi sorozatokat, és persze tudom, hogy a filmen más, mint az életben, mégis már fiatalon elkezdett vonzani ez a hivatás és most, hogy itt tanulok, sem bántam meg. A tanulást egyébként az iskolai tanárok, vezetők segítségével jól össze tudom hangolni a versenyzéssel, ha versenyek időpontjához igazítjuk a feladatokat, semmi gondom nem adódott eddig ebből.”

Michelle már eddig is hallatott magáról, de a 2021-es évben robbant be igazán az élvonalba: a világkupa-sorozat áprilisi, szófiai versenyét megnyerte, majd a májusi vk döntőn harmadik lett, most pedig, ugye, szintén a felnőttek között, a világbajnokságon a kvótát érő harmadik helyen végzett.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!