A járványhelyzet miatti kényszerű korlátozások előidézte otthonmaradás és a szabadidő minél teljesebb eltöltése hazánk népszerű, közéleti személyeit is próbára teszi, de ők is igyekeznek kihasználni a lakás vagy éppen a kert adta lehetőségeket, így megbirkózva a „bezártsággal”.

„Minden okkal történik, de az egyensúlyi lét csak így működhet.” – vallja cikkünk egyik interjúalanya.

„A baj mindig a szélsőségekből adódik, ha valamit “túltolunk.”” – így az írás másik szereplője.

Kik ők és vajon milyen tanácsokkal, ötletekkel látnak el a veszélyhelyzet idején? Hogyan töltik hasznosan szabadidejüket otthonukban?

Ujvári Zoltán Szilveszter, avagy ismertebb nevén Zola, műsorvezető, a New Level Empire zenekar frontembere, dalszerző, szövegíró otthonában sem szakad el a zenétől, a munkájától, azonban szabadidejének hirtelen megnövekedése teret enged olyan tevékenységeknek is, melyek eddig nem igazán fértek bele napirendjébe.

„Próbálom a lehető leghasznosabban kihasználni az időt, ami az ölünkbe hullott. Alapvetően is sokat dolgozom itthon, a dalszerzés, a szövegírás, a narrációs munkák mind-mind a négy fal között végzett tevékenységek, szóval ez a helyzet nem annyira kuriózum. Viszont most, nyilván hatványozottan sok időt tudok foglalkozni a saját dolgaimmal. Így aztán zenélek, írok, és amikor az időjárás engedi, a kertben vagyok. De sokkal több időt töltök a konyhában is, a feleségemmel rengeteget főzünk, sütünk. A mozgást megoldom a kertben, de egészségügyi sétát is beiktatunk minden nap. Önuralom és kreativitás. Erre a helyzetre is úgy kellene tekinteni, mint egy lehetőség, ami viszont tudom, hogy iszonyat nehéz. Úgy vélem, minden okkal történik, de az egyensúlyi lét csak így működhet.

Kovács Áron, műsorvezető, énekes, ahogy munkája engedi, otthon tölti napjait, mégsem feltétlenül szorul a négy fal közé. Számos kerti ötletet valósít meg és új hobbit is talált magának, melyet ebben az időszakban nyugodtan továbbcsiszolhat.

„Mivel kertes házban lakom, ezért szerencsésnek mondhatom magam. Van ping-pong asztal, sok zöld, lehet fára mászni, még lépcsőzni is, ha arról van szó. Én régóta saját testsúlyos edzést csinálok, aminek rengeteg online felülete van, ami segítség lehet, ha nincs ötlete az embernek. Szerintem, minden fejben dől el. Az otthonmaradás sem tragédia, csak ha túlzásokba esik az ember. Tessék nyugodtan lemenni, sétálni, ha szűk a négy fal. Nagyon egyszerű, néhány szabályt kell csak betartani. A baj mindig a szélsőségekből adódik, ha valamit “túltolunk.” A barkácsolás egyszerre agymunka és fizikai erőpróba, ráadásul a lakás is szépül tőle. E mellett játéknak sem utolsó. Ezt bátran ajánlom mindenkinek, pedig sosem csináltam, de nagyon belejöttem mostanában.”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!