Óriási siker öttusában

Demeter Bence ezüst-, a mindössze 18 éves Szép Balázs bronzérmet nyert, leszorítva a dobogóról a riói olimpia bronzérmesét. Marosi Ádám szintén döntőbe került, ott a gyengébben sikerült vívásnak köszönhetően végül a 17. helyen zárt.

A Los Angeles-i Világkupa férfi döntőjén óriási magyar siker született, tehát, két magyar is a dobogón végzett!

A döntő reggelén, az úszásban mindhárom versenyző jó eredményt ért el. Vívásban Demeter Bence még a selejtezős eredményénél is jobban teljesített, 23 győztes és 12 vesztes asszóval zárta a számot. Szép Balázs nagyszerűen vívott, a 20 győztes asszó a 9. helyet jelentette. Marosi Ádám rosszul kezdett, a szám második felére feljavult, 17/18 mutatóval fejezve be a vívást. Lovaglásban Demeter 299, Szép 300 (azaz maximális!), Marosi 299 pontot kapott, így Bence a 3. , Balázs a 6. , Ádám pedig a 16. helyről várhatta a kombinált számot.

A koreai Lee Jihun győzelme hamar biztossá vált, az ezüstéremért pedig – jó érzés leírni – a két magyar versenyző küzdött. Végül a rutin, azaz Demeter Bence jött ki győztesen a különmeccsből, így övé lett az ezüstérem. A még junior korosztályú Szép Balázs bronzérme óriási eredmény, különösen, hogy a dobogóról a riói olimpia ezüstérmesét szorította le. Gratulálunk mindannyiuknak!

Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!