Öttusa Világkupa-győzelem

A kecskeméti öttusa Világkupa-versenyen a Kovács Sarolta, Demeter Bence vegyesváltó magabiztos versenyzéssel, végig vezetve szerezte meg az aranyérmet. Érdekesség, hogy Kecskeméten tavaly is ők nyerték meg a vegyesváltót. Demeter Bence idén egyéniben bronzot szerzett, társa ötödik lett a nők között.

Az öttusa Világkupa kecskeméti állomásán 16 vegyesváltó küzdött a helyezésekért. A verseny a 2×100 méteres úszással kezdődött, amelyben a magyar vegyesváltó az első helyen zárt (1:57.52). Kovács Sarolta és Demeter Bence kiválóan vívott (23 győzelem, illetve 7 vereség), így a második szám után nagy különbséggel vezettek.  A lovaglásban becsúszott pár hiba – ebben a számban hetedikek lettek –, de még így is komoly előnnyel vezettek a britek előtt.

A kombinált számban mindkét váltótag 2×800 métert futott és kétszer állt lőállásba, és bár ebben a számban 14. helyen végeztek, összesítésben maradt elég az előnyből a győzelemhez.

Demeter Bence az egyéniben szerzett bronz mellé szerzett egy aranyérmet is a vegyespárossal

 

Öttusa Világkupa, Kecskemét – vegyesváltó

  1. Magyarország (Kovács Sarolta, Demeter Bence) 1410 (úszás: 1:57.52 perc/315 pont, vívás: 23 győzelem/7 vereség/266 pont, lovaglás: 277 pont, lövészet-futás: 12:28:33 perc/552 pont)
  2. Írország (Kate Coleman Lenehan, Michael Healy) 1395
  3. Kína (Csung Hsziu-ting, Csang Lin-pin) 1384

Az idei első Világkupa-versenyen, március elején Kairóban Alekszejev Tamara ezüstérmet szerzett. A sorozat március végén Los Angelesben folytatódott, ahol Demeter Bence ezüst-, Szép Balázs és Alekszejev bronzérmet nyert. A kecskeméti viadalon Demeter bronzot, míg a vegyesváltó aranyérmet szerzett. A mezőny legközelebb május végén, Szófiában találkozik. A döntőre júniusban, Asztanában kerül sor.

 Az Európa-bajnokságot júliusban Székesfehérváron, a világbajnokságot pedig szeptemberben, Mexikóvárosban rendezik.

Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!