Rákbetegségből felgyógyulva nyert olimpiát a snowboardos

Max Parrot szerezte meg Kanada első aranyérmét a pekingi olimpián. A 27 éves versenyző sikere azért is elismerésre méltó, mert 2018 végén rákbetegséget diagnosztizáltak nála. Az utolsó kemoterápiás kezelés után két hónappal az X Games-en győzött, most, két és fél évvel később pedig az olimpián sem talált legyőzőre.

A snowboard slopestyle számában induló Parrot 2014-ben, mindössze húszévesen mutatkozott be az olimpiákon, majd négy évvel később is ott volt az olimpián, és Phjongcshangban szerzett is egy ezüstérmet. 2018 decemberében azonban bejelentette, hogy egy időre visszavonul: nyirokrendszeri daganatot, Hodgkin-limfómát diagnosztizáltak nála. Parrot 2019-ben tizenkét kemoterápiás kezelést kapott, majd júliusban gyógyultnak nyilvánították.

Két hónappal később óriási sikerrel tért vissza: a norvégiai X Games-en a big air versenyszámban győzni tudott. Mint később elmondta, speciális edzésekkel építette újjá a leépült izomzatát és a keringési rendszerét.

„Minden lehetséges – mondta Parrot a sikere után -, három éve még a kórházi ágyamon feküdtem, erőtlenül, most pedig olimpiai bajnok vagyok. Ami történt, az megváltoztatott, sokkal többet mosolygok, másként tekintek a versenyekre, az edzésekre, az életre.”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.