Nagy Életmódválasztó programunk sok kihívás elé állítja résztvevőit, de ahogy haladnak előre a programban, egyre fittebbek és aktívabbak lesznek. Soltész Viktória elmúlt hetei nagyon eseménydúsan teltek, megharcolt az életmódváltás és az anyai teendők kötelezettségeivel, erről mesél nekünk bővebben, őszintén, nem eltitkolva a legnagyobb nehézségeket sem.

“Szeptemberben megkezdte az iskolát a legkisebb fiam is. Anya büszke, szomorú, visszapörgetné az időt. Megnézek ezer fotót, próbálom megőrizni a pillanatokat. Órarendek, ügyintézés, papírok.

Majd a hétköznapi mókuskerékből kicsit kiszakadva szeptember 4-én Jótékonysági Kacsaúsztató versenyen és biciklis tekerésen vettünk részt a párommal és a legnagyobb fiammal. 26 km volt a táv. Összesen 40 km-t tettünk meg. Nagyon szerettük és élveztük. Jövőre is megyünk!

Szeptember 11-én részt vettem Budapesten a Nagy Sportágválasztón, ahol találkoztunk a csapat tagjaival és a szakértőkkel. Sasafitness jól megdolgoztatott minket a színpadon, de nagyon pozitív élményekkel jöttem haza. Szuper rendezvény volt!

Szeptember 25-én még körbetekertük a párommal a Tisza-tavat. A 65 km-es túra elég nehéz volt, igyekeztem tartani a 20 km/h sebességet, a végére nagyon elfáradtam. Utána még elsétáltunk este egy étteremhez, másnap megnéztük a Vízi ösvényt és a Kékesre is felmentünk szétnézni, libegőztünk, boboztunk. Nagyon tartalmas hétvége volt.

Következő héten egyik nap főzős napot tartottam. Kipróbáltam a rántott csirkehusit sütőben. Érdemes volt adni neki esélyt, finom volt.

A szeptember számomra nagyon aktív hónap volt, minden hétvégén valamilyen programmal. Igyekeztünk kihasználni a Nap utolsó meleg, nyárias sugarait. A hónap elején még mindig csak 6 órákat aludtam, így hó közepére le is betegedtem, elfáradtam. A kaját onnantól elengedtem, lelkileg is hullámvölgybe kerültem. Kellett hozzá 1-2 hét, hogy újra talpra álljak, összekaparjam magam. A párom is jól viselt el a körülményekhez képest. Az edzések közben mentek fixen heti 2 alkalommal, így azt sikerült megőriznem állandó programnak.

Az étkezésekhez most találtunk a dietetikussal egy jó alternatívát a reggelire, így amikor nagyon nincs időm elkészíteni reggel, akkor este előre összerakom. Az ebédre is kaptam gyorsan elkészíthető verziót, így most ezekkel próbálkozom a héten. Hétvégén végre kialudtam magam, ez azt jelenti, hogy több volt, mint 6 óra volt az alvás. A napokban a fit tesztet is megcsináltam, beszéltem a dietetikussal és Sasával is, örülök, hogy sikerült beszélnem végre velük, mert már az is segít a lelkemen.

Lehet, hogy nem látszik rögtön, de amikor tanácsokat adnak, mit hogyan kellene csinálni, vagy csúnyán néznek rám, és mondják, hogy ez így nem jó, akkor belegondolok mindig, hogy miért csináltam így eddig és hogyan tudom megvalósítani az életemben, amit mondanak.

Igazából tudom, hogy mi lenne a jó irány, csak nagyon nehéz letenni a régi rossz szokásokat, hogy pl. amikor nincs sok időm, csak gyorsan bekapjak valamit a kamrából.

A következő mérésem november 12-én lesz, amikorra kitűztem a cél súlyt: 90 kg. Remélem, összejön! De ahhoz nagyon össze kell szednem magamat fejben. Nem szabad szétszórtnak lennem.

Amennyit eddig tettem, az nem elég, és sokkal jobban oda kell tennem magam, hogy elérjem a célomat.”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!