Fotó: Kállai-Tóth Anett

Több közös dolog van egy színészi és egy sportolói pályát választó között, mint hinnénk. Ezt szeretnénk most a legjobb példamutatással be is bizonyítani. Általában profi – vagy szabadidő sportolókat, edzőket kérdezünk a sportról, most viszont egy más területen sikeres és tapasztalatokat szerző színésznőt szólaltattunk meg.

Fodor Annamária színésznő, 2012 és 2018 között, hat éven át a Thália Színház szerződtetett színésznője volt, 2019-től pedig a Pintér Béla Társulat tagja. A színdarabokat és a magyar filmeket, sorozatokat kedvelők is több ízben találkozhattak már vele, szerepelt többek között Molnár Ferenc: Liliom és Ingmar Bergman: Őszi szonáta című darabjában, illetve az Üvegtigris 2, valamint a Valami Amerika 2 című filmekben is. 2012-től állandó szereplője a színes, magyar vígjáték sorozatnak, a Munkaügyeknek, e mellett a nézők láthatják a 2019-ben debütáló „A Tanár” című sorozatban, de ismerhetik a legújabb magyar TV sorozat, a Bátrak földje Rokoczay Jozefin bárónéjaként is.

Fodor Annamária felvezetésként a sporttal való viszonyát, élményeit mesélte el Nekünk.

„Nagyon fontos a sport az életemben, egy jó levezetés, egy szuper kikapcsolódás számomra. Imádok futni, sétálni, korcsolyázni, de a férjem, Németh Szabolcs által az evezés is bekerült az életembe. Kiskoromban tornáztam, kerületi diákolimpiai első helyezett voltam, imádtam. A Testnevelési Egyetemre jártam, rövidebb-hosszabb ideig teniszeztem, RSG-ztem, akrobatikus rock ’n’ rolloztam és egy napig a kajakba is beültem. 🙂 Érdekesség, hogy mindezekről sportnaplót is vezettem, képekkel, rajongással, mely a mai napig tart. A legcsodásabb evezős élményem a Mozgás Éjszakáján megrendezett éjszakai sárkányhajózás volt. E mellett a Vizesgála szintén óriási élményt jelentett, boldog vagyok ezektől a megmozdulásoktól, amik közé hozzátartozik az őszi, Kolonics György Emlékfutás is, örülök, hogy a részese lehetek, ez mindig fontos pillanat nekem.”

A színésznő kacérkodott a gondolattal, hogy olimpikon legyen, a Kolonics György Sportiskolába járt, az anyukája volt az igazgató a létesítményben, Ő pedig tornázott az iskolás évei alatt, ahogyan az a fentiekből kiderült. Az élet végül más forgatókönyvet írt számára és a színpadon találta meg a helyét, de ahogyan azt a bevezetőben is említettük, több közös pontot is találunk színész és sportoló között.

„Oda vagyok a sportolókért, az olimpiát például remegve várom! Nagyon hasonló is az életük, mint a színészeké, a fegyelmezettség, a tudatos kontroll, az erős alázat szintén egyezőség a két pálya közt. Próbálok minden nap sportolni, bármit, ami belefér, például futás közben iszonyú jól tudok szöveget memorizálni.”

Annamari nemcsak önmagában tesz a sportért és a művészetért, hanem másokat is erre sarkall, az ezzel kapcsolatos célkitűzéseibe és terveibe is beavatott minket.

„Van egy szívszerelem, az „#Üljmellém~program sports&arts a tehetségekért” címmel, melyet a férjemmel találtunk ki. A művészetben és sportban a fiatal és a már tapasztalt tehetségeket találkoztatjuk egymással és mutatjuk meg őket a nagyvilágnak. Nagy vágyam, hogy felhívjuk rájuk a kellő figyelmet és felületet biztosítsunk nekik. Pár rész már készen is van ebből a „sorozatból”, ezt a műsort Molnár Andreával vezetjük, remélem, mihamarabb láthatja majd a közönség is.”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!