A Budapesti Nagy Sportágválasztón és Nagy Hangszerválasztón, ahogyan eddig, ezúttal is széles sportági paletta és számos hangszer várja a gyermekeket és felnőtteket egyaránt, hogy megtalálják a kedvükre valót, akár sportban, akár zenében és hogy összehangolhassák a sportot a zenével.

A Merkapt Maglódi úti sporttelepén, a sportági helyszíneken szakképzett edzők útmutatása alapján lehet kipróbálni bármely sportágat, legyen az egyéni vagy csapat, technikai vagy küzdő, labdás vagy táncos mozgásforma. A színpadon egymást követik majd a bemutatók és nyílt edzések, amelyek során a látogatók az alapokon túl is beleláthatnak egy-egy sportág világába.

A tokiói olimpia után célunk továbbá, hogy minél több olimpiai bajnokot, dobogós és pontszerző helyen végzett magyar sportolót, a magyar küldöttség minél több tagját a rendezvényre csábítsuk, hiszen nincs is annál nagyobb motiváció, inspiráció mikor a jövő nemzedéke igazi példaképekkel, bajnokokkal, élsportolókkal találkozhat. Már sokan igent mondtak a felkérésünkre, de további sportklasszsisok megnyerésén dolgoznak a szervezőink.

Emellett a tovább fejlődő, szépülő Zeneliget csodás környezetet teremt arra, hogy a gyermekek és felnőttek egyaránt belekóstoljanak a zene világába is. A Nagy Hangszerválasztón kipróbálható hangszerek (hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, fuvola, klarinét, oboa, fagott, trombita, kürt, harsona, tuba, ütős hangszerek) bemutatásában a Molnár Antal Zeneiskola, a Duna Szimfonikus Zenekar, illetve több zenetanár és művész is a látogatók segítségére lesz.

A részvétel a Nagy Sportágválasztón és a Nagy Hangszerválasztón ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni itt lehet: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!