Sportolói és edzői reakciók az elhalasztott olimpiára

A Nagy Sportágválasztó riporterének árulták el olimpikonjaink első gondolataikat a nyári olimpiai játékok elhalasztásáról. Felkavaró és meghökkentő vallomások a legnagyobb példaképeinktől és edzőiktől. Többek között Dr. Kiss Gergely vízilabdázót, Ungvári Miklós judóst és Cseh László úszót is elértük telefonon.

A kérdés egyszerű és lényegre törő volt, mi a véleményük az olimpia elhalasztásáról?

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónkat nem érte váratlanul a bejelentés, szerinte az előjelek egyértelműek voltak. – „Szörnyű, durva, ami most történik a világban, a munkanélküliség veszélye és a sportélet megállása egy dolog, de most a legfontosabb az egészség.” – fejtette ki Kiss Gergely. – „Mi már önkéntes karanténban vagyunk a családommal, de egy ilyen bejelentés kapcsán sok kérdés merül fel az emberben, hiszen mégiscsak ez a világ legnagyobb sporteseménye.” – nyilatkozta olimpikonunk a telefonban.

Cseh László olimpiai ezüst – és bronzérmes úszónkat sem érte váratlanul a hír, már számított a bejelentésre. – „Meglátom, hogy nekem ez, hogy passzol az életemhez.” – kezdi elmélkedve, hiszen még egy óra sem telt a bejelentés óta. – „Úgy terveztem, hogy ez lesz az utolsó olimpiám, most meg kell vizsgálnom a lehetőségeimet.” – fejti ki Cseh Laci. Érdeklődtem, hogy eddig, hogyan oldotta meg az edzések korlátozását, mire elárulta, hogy otthoni erősítéssel, szobabiciklis feladatokkal, saját testsúlyos edzéssel tartotta magát karban.

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes judósunk már jobban el volt keseredve, szerinte ez nagy érvágás. „A mai napon egy régi sporttársam hívott 14 óra 8 perckor és mondta a hírt, hogy elhalasztják az olimpiát.” – meséli, hogyan tudta meg a rossz hírt. – „Ez egyet jelent a visszavonulásommal, el vagyok keseredve.” – mondja Miki szomorúan. Mikor kérdezem a jövőről, nem tud hirtelen válaszolni, még túl korai a hír, erre még nem is gondolt.
A Magyar Judo Szövetség férfi válogatottjának szövetségi kapitányát kérdeztem a hírről. – „Várható volt, ez van, ezzel kell dolgoznunk. Van, akinek ez nagyon rossz hír, hiszen a magánélet, család, egzisztencia kerül veszélybe, de biztos van, akinek meg segítség.” – mondja Pánczél Gábor szövetségi kapitány. – „Sok fiatal versenyzőnek lesz ezzel lehetősége a fejlődésre, de nyilván ez egyénfüggő, ott is sokak kerülnek most veszélybe.” – mérlegeli a helyzetet Pánczél Gábor.

A helyzet megdöbbentő, de azt hiszem, élsportolóink tudják a legjobban, hogy váratlan helyzetekből is van kiút és egy veszteség után is ők lesznek az elsők, akik képesek lesznek újult erővel küzdeni!

Ehhez kívánunk nekik sok erőt, kitartást és természetesen jó egészséget!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!