Szép Balázs is érmes

Szép Balázsnak köszönhetően vasárnap is örülhettünk magyar éremnek a Peridot fedettpályás öttusa versenyen. A fiatal öttusázó bronzérmet szerzett a férfiak döntőjében. Magyarország összesen két érmet szerzett, mindkettőt fiatal sportoló szállította.

A versenyt végül 1452 ponttal záró Szép Balázs nyolcadik helyen végzett úszásban (2:00.85; 309 pont), hetedik lett vívásban (20/15; 220 pont) és harmadik helyen zárt lovaglásban, hibátlan teljesítménnyel (300 pont). A lövészettel kombinált futásban pedig nagyon magabiztosan versenyzett (6. hely; 11:17.44; 636 pont), így végül harmadik helyen ért célba.

„Nagyon elégedettek lehetünk. Szép Balázs minden dicséretet megérdemel, hiszen első éves juniorként hajtotta végre ezt a bravúrt a felnőttek között. Jól versenyzett és megérdemelte ezt a jó eredményt. Ha tartja a jó formáját és a jövőben is így fejlődik, akkor az olimpiai csapatba is bekerülhet majd, hiszen addig még van két év és nagyon sok tapasztalatot, rutint szerezhet a versenyeken. Összességében is azt gondolom, hogy a fiatalok nagyon jól szerepeltek, le a kalappal előttük. Talán kijelenthető, hogy a jövő miatt nyugodtak lehetünk, hiszen nagyon tehetséges generáció igyekszik a már komoly tapasztalattal bíró öttusázóink mögött.” (Martinek János, a férfi öttusázók szövetségi kapitánya)

A Peridot fedettpályás versenyt tehát két éremmel zárták a mieink. Gulyás Michelle ezüstérmével és Szép Balázs bronzérmével.

Forrás: Magyar Öttusa Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!