Tamás Rita: „A sport hatása sosem merül ki abban, hogy a test esetleg fittebb lesz, hanem alapja lehet egy egészen komoly személyiségfejlődésnek.”

A Ne pánikolj, sportolj c. könyv írója, az ezen a néven futó közösségi oldal tulajdonosa saját történetén keresztül mutatja meg a sport nemcsak testre, de a lélekre és a személyiségre gyakorolt pozitív hatását. Saját tapasztalatát megosztva motiválja és inspirálja azokat, akik változást szeretnének, képesek is hinni benne és keményen dolgozni érte.

Céljaink megfogalmazása, az elérésükért megállás nélkül vívott harc, küzdelem, kitartás a mindennapjaink szerves része, azonban a sportban kiváló segítőtársra, motiváló erőre, feszültség levezető, és felszabadító tevékenységre lelhetünk.

Álljunk szemben magánéleti válsággal, egy traumatikus élmény megélésével, egy krízishelyzet beütésével, vagy akár bármilyen mentális/fizikai betegséggel a sport mindre megoldásként szolgálhat. Komoly elhatározás és tervezés szükségeltetik az eredmények eléréséhez, de a befektetett energia garantáltan megtérül.

Tamás Rita kitűnő példája a fentieknek, interjúnk során tabuk nélkül avatott be minket életének leggyötrelmesebb időszakaiba, a pánikbetegséggel való küzdelmének mindennapos nehézségeibe. Megdöbbentő részletességgel fejtette ki mindezt, de ahogyan a rossz pillanatokba, úgy a helyes út megtalálásának módjába is belemélyedtünk, valamint örömmel konstatáltuk, hogy a cél elérhető, teljesíthető és az oda vezető út számos örömteli pillanatot, sikert tartogat.

Vajon minek a hatására alakult ki pánikbetegsége és hogyan kezelte azt?

Mennyire volt nehéz kiutat találnia saját gyógyulása felé?

Mi volt az, ami végül megváltoztatta az életét?

Hogyan motiválja, segíti sorstársait?

 

OLVASS TOVÁBB

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!