Túrógombóc (cukormentes)

Cukormentes túrógombóc a SYNLAB Hungary ajánlásával.

Hozzávalók (2-3 adaghoz):

  • 1 kg félzsíros túró
  • 6 db tojás
  • 14 dkg búzadara
  • 45 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csipet só
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 2 tk. fahéj
  • 2-3 ek. napraforgó olaj (zsemlemorzsa pirításához)

 

Elkészítés:

Egy tálban a túrót, búzadarát, a tojások sárgáját, a sóval és a szódabikarbónával elkeverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a túrós masszába és óvatosan összedolgozzuk őket. A masszát 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd amikor már megdermedt és a búzadara megszívta magát, akkor kivesszük a hűtőből és gombócokat formálunk belőle. Vizes kézzel dolgozzunk, hogy a massza ne ragadjon annyira. Időközben egy nagyobb lábasban vizet forralunk és a forrásban lévő vízbe helyezzük a gombócokat 13-15 perce.

Eközben elkészítjük a pirított zsemlemorzsát. Serpenyőben felhevítjük az olajat és beleszórjuk a zsemlemorzsát. Addig kavargatjuk, amíg a morzsa aranybarnává nem válik. Ekkor a tűzről levéve hozzákeverjük a fahéjat és megforgatjuk benne a kész gombócokat.

Édesítőszeres sovány tejföllel vagy cukormentes baracklekvárral tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!