„Mi a különbség az én köntösöm és a tiéd között?” – kérdeztem provokatívan Ungvári Miklós judobajnokot a róla elnevezett ceglédi judoközpont tatamiján térdelve. „Nagyon nagy különbségek vannak!” – válaszolta kis megdöbbenéssel az arcán, ahogy végigmérte a fürdőköpenybe csomagolt apukatestemet.

A Nagy Sportágválasztó aktuális filmjében Apa bemutatja, hogy kell judozni és ebben az olimpiai ezüstérmesünk is segít neki.

Nézzétek meg a videót:

Bemutatjuk a tatamit, a judogot, kis newazát, randorit, néhány elemet a nagenokatából, de csak a hajime után egészen az első ipponig, mindezt a dojoban, mint az igazi judokák! Magyarul: Apát jól földhöz csapkodják!

Bár fiatal koromban nekem is volt egy kis judos pályafutásom, de az idő vasfoga engem sem kímélt, ám most újra érezhettem a tatami (így hívják a japán szőnyeget, ahol a judoküzdelmek zajlanak) illatát. Nem volt nehéz, mert gyakorlatilag az első dobás után egy szintre kerültem a talajjal.

A filmben igyekeztem minden hibát elkövetni, amit egy kezdő cselgáncsos el szokott követni… Cipővel ugyan nem léptem rá a tatamira, de a karikagyűrűt már elfelejtettem levenni a forgatás alatt. FIGYELEM: nagyon figyeljetek oda, hogy soha semmilyen ékszer, mobiltelefon, bármilyen éles, kemény, balesetveszélyes tárgy ne maradjon rajtatok/nálatok edzés közben!

Ungvári Miklós egy igazi mester. A dojo légkörében is az ő lénye árad szét. A judo szellemisége miatt néha úgy érzi az ember mintha nem is egy edzőteremben, hanem egy buddhista templomban lenne. Miki, pedig ennek a sportágnak a „fel nem szentelt” papja. Még Apa esetlensége, idétlenkedése sem tudja kizökkenteni, pedig látni fogjátok a videóban, hogy mindent megpróbáltam, hogy zavarba hozzam!

A filmben elég egyedi módon bemutatjuk a judo alapjait. Pontosabban halványan súroljuk a tatami alját, de nem is az volt a célunk, hogy a videó megtekintése után mindenki lerakja az első övvizsgáját, hanem, hogy egy jót nevetve kedvet kapjon ahhoz, hogy belebújjon egy judogiba (a judosok ruhája).

Minden tapasztalt judostól elnézést kérek az infantilis viselkedésemért és minden tiszteletemmel adózom Ungvári Miklós előtt, hogy segített bemutatni, hogy judozik egy igazi profi!

Kérlek, fogadjátok jó szívvel és gyertek Ti is judozni!

Ha tetszett a videó, ne maradj le a következő részről, iratkozz fel a Nagy Sportágválasztó YouTube-csatornájára és kövesd Apa sportágválasztásait!

Kövesd Apát TikTokon: https://www.tiktok.com/@apakiraly

Csatlakozz az “Apa bemutatja funclub” nyilvános csoportjához a Facebookon, és tudj meg kulisszatitkokat, nézz meg kimaradt jeleneteket: https://www.facebook.com/groups/apabemutatja

Tudj meg még többet Ungvári Miklósról és nézd meg Öltözői titkok című interjúnkat is:

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.