Világbajnoki döntőt játszunk

Eddigi összes mérkőzését megnyerve, bejutott a döntőbe a magyar válogatott a junior női kézilabda-világbajnokságon! Az U20-as női kézilabda vb-k történetében most sikerül harmadszor a bravúr, a korábbi két döntőt elveszítettük. Most az a Norvégia lesz az ellenfél, akit (nagyon) vertünk a csoportban.

Eddig kétszer volt érdekelt junior női kézilabda-világbajnokság döntőjében Magyarország, 2001-ben és 2003-ban. Mindkétszer az orosz válogatott volt az ellenfél, és mindkétszer be kellett érnünk az ezüstéremmel (ami természetesen szintén óriási eredmény).

Ezúttal nem jutott döntőbe Oroszország, hiszen az elődöntőben 7 góllal kikaptak Norvégiától. Mi viszont ott leszünk a debreceni fináléban, miután felülmúltuk Dél-Koreát az elődöntőben. A norvégokkal döntőzünk tehát, akikkel a csoportkörben is találkoztunk, és nagyon megvertük őket, 8 gólos különbséggel. De ez most a döntő. Mindenki szurkoljon!

A 2018-as junior női kézilabda-világbajnokságnak Debrecen ad otthont, és a magyar szurkolók természetesen fantasztikus hangulatot teremtenek a magyar válogatott minden meccsén. A lányok pedig pazar győzelmekkel hálálták ezt meg eddig is. Veretlenül nyerték a csoportot, Brazíliát, Portugáliát, Montenegrót és Norvégiát is felülmúlva.

A nyolcaddöntőben megilletődötten kezdett a csapat Szlovénia ellen, negyedóra elteltével sikerült először megszerezni a vezetést, de a szlovénok fordítottak. Végül újra a magyar lányok percei következtek, és sikerült kétgólos előnnyel szünetre vonulniuk. A második félidőben viszont egyszerűen lemosták a szlovén válogatottat, a vége: 14 gól közte!

A negyeddöntőben Románia volt az ellenfél. Nem volt könnyű meccs, az első félidő végén még a románok vezettek három góllal. A magyar lányok viszont megint a – lassan védjegyükké váló – szenzációs második félidei játékukat hozták, és végül ötgólos győzelmet arattak.

Az elődöntőben az a Dél-Korea következett, amelyik a negyeddöntőben a végső győzelemre is esélyesnek tartott dán válogatottat semmisítette meg (8 gólos különbséggel). A mieink háromgólos előnyre tettek szert a félidő végére, és a második félidőben végig vezetve, végül 5 góllal legyőzték ázsiai ellenfelüket.

A döntőben Norvégia vár a magyarokra. A csoportkörben legyőztük őket, de ez most más lesz, hiszen ez a világbajnoki döntő!

U 20-as női kézilabda-világbajnokság, Debrecen

  • A-csoport: Magyarország–Brazília 27–24
  • A-csoport: Magyarország–Portugália 33–20
  • A-csoport: Magyarország–Montenegró 27–17
  • A-csoport: Magyarország–Norvégia 35–27
  • Nyolcaddöntő: Magyarország–Szlovénia 31–17
  • Negyeddöntő: Magyarország–Románia 31–26
  • Elődöntő: Magyarország–Dél-Korea 30–25

Folytatás ma, július 14-én este a döntőben, a debreceni Főnix Csarnokban, Norvégia ellen. Aki nem a helyszínen szurkol, az a tv előtt szoríthat a csapatért. Hajrá lányok!

Forrás: Magyar Kézilabda Szövetség

Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!