Zsebe Viki is remekül halad a Nagy Életmódválasztó programunkban. Nem csak kilókban, centikben és életérzésben ért el nagy javulást, de már elkezdte az Ötpróba-pontgyűjtést és egy nagy cél teljesítése után meg is ajándékozhatta magát – természetesen egy sporteszközzel. Nagyon jó Viki beszámolóját olvasni, mert betekintést enged a mindennapokba. Hajrá, Viki!

„Augusztus 7-én részt vettem az Őrségi Kerékpáros és Futófesztiválon, 35 km-es távon indultam biciklivel, amit sikeresen teljesítettem, így 2 Ötpróba pontot szereztem.

A jelentkezésem beadása óta (2021.05.20., az utolsó jelentkezési nap), figyelek arra, hogy mit eszem. Nincs bő olajban sült étel, gyorskaja, rendelgetés (na jó, csak néha egy kis sushi), édesség. És annyira nem is kívánom. A nyáron mindössze egy gombóc mindenmentes limefagyit ettem, de nem hiányzik, hogy mindenféle egészségtelen kajával tömjem magam, majd meg se tudjak mozdulni. Néha 1-2 kocka étcsokit megeszek, de május óta nem fogyott el egy egész tábla.

Kaptunk étrendet, de én is ‘átalakítottam” néhány ételt úgy, hogy számomra is fogyasztható legyen – ezeket a dietetikusunkkal, Bettivel is megbeszéltem, és áldását adta rájuk.

Az edzéseket szeretem, a harmadik hónap tele van kihívásokkal, azért dolgozok, hogy a most nehéznek ítélt gyakorlatokat szeptember végén könnyen meg tudjam csinálni. Nagyon élvezem, hogy látom magamon a fejlődést. Imádom a súlyzókat. Nem hagytam ki egy edzést sem, és a továbbiakban sem fogok, szeretem csinálni.

Pár hét/hónap múlva szeretném kiegészíteni a mozgásprogramomat úszással – de erről az edzőnkkel, Sasával egyeztetek majd. Meg persze azt is meg kell néznem, hogyan fér bele az életembe, hiszen az sokkal hosszabb idő, hogy elmenjek uszodába az összekészített cuccaimmal, mintha otthon a nappaliban edzek. Nekem nagyon bejött az otthoni edzés, sokkal több időm marad így, mintha terembe járnék.

És az eddigiek számokban: én május 20-tól számolom a leadott kilókat, jelenleg kicsivel több, mint 10 kg mínusszal büszkélkedhetek, illetve jó sok centivel lettem kisebb. Sasa fitt tesztjében 6 helyen kell mérni magunkat, ez alapján az első hónapban 25 centit, a másodikban további 21-et “karcsúsodtam”. Összesen eddig 46-ot, ez így nagyon szép szám, elégedett vagyok, mert tudom, hogy minden tőlem telhetőt megtettem ezért. El is értem az első mérföldkövem, amit a coach-unkkal, Eszterrel határoztunk meg, így megleptem magam egy túrabakanccsal, amivel tovább motiválom magam a mozgásra. Persze nem nézegetni fogom, hanem használni.

Voltak nehézségeim is: vashiány alakult ki, ami miatt 1-2 hétig nem éreztem jól magam, fáradt voltam, az edzés sem ment annyira, emiatt picit elvesztettem a motivációt.  Az allergiámmal is küzdöttem, ami pont a kerékpáros versenyen támadott be (tavaly derült ki, hogy allergiás vagyok, ezért nem szoktam hozzá, hogy nekem erre figyelnem kell, és eddig nagy problémákat nem is okozott nálam). De már jól vagyok és haladok tovább – megállíthatatlanul!”

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!