Gazsó Alida Dóra a hétvégi kajak-kenu Európa-bajnokságon csodálatos versenyzéssel nyert 1000 méteren. A 21 éves kajakos nem készült külön az ezer méterre, célja, hogy majd egyszer az olimpiai számban, ötszáz egyesben is bizonyítson, de annyira fiatal, hogy erre bőven van még ideje.

Dorka 19 éves volt, amikor az ötszáz négyes tagjaként világbajnok lett, ami hatalmas szó, hiszen kajak-kenuban a női mezőny idehaza nagyon erős, már egy vb-re kijutni is nagy dolog. A fiatal versenyző akkor sem volt türelmetlen és most sem az, kivárja a sorát, de persze a mostani Eb-címe mutatja, hogy előbb-utóbb az olimpiai számokban is kell vele számolni a felnőttek között.

Most azonban az U23-ban (is) bizonyít. Tehetségére pár éve a Szentkirályi is felfigyelt, részt is vett a Tehetségprogramban, akkor beszélt Dorka a sportágválasztásáról és a kajakozáshoz fűződő viszonyáról:

„6 éves voltam, amikor a szüleim elvittek egy nyári táborba, és arra buzdítottak, hogy próbáljam ki a kajakot, úgyse maradok ott, de aztán a csapattársak és az edző hatására magával ragadott a sportág.

Eleinte olyan lassan eveztem, hogy még a vadkacsák is lehagytak, de az edzőm felfigyelt a mozgásomra, és tanácsokkal látott el az edzésre, a futásra, az erősítésekre vonatkozóan. Amikor 11 évesen megnyertem életem első versenyét, és láttam a szüleim örömét, még lelkesebb lettem, és még komolyabban vettem az edzéseket. Jelenleg napi 4 órát edzek, de szerintem ennek is köszönhető, hogy saját korosztályomban 11 éves korom óta mindent megnyerek, amiben indulok.

14 éves voltam, amikor az Olimpiai Reménységek Versenyén 3 évvel idősebbek ellen versenyezhettem, négyesben a 4. helyen végeztünk, egy évvel később pedig már mind a négy számban, amelyben indultam, dobogón állhattam.”

Azóta tovább bővül Dorka eredménylistája, azóta még jobban úszik és fut, ami egyre jobbá teszi az állóképességét, mindenben erősödik, a kajakozásban gyorsul, óriási lehetőséget látnak benne a szakemberek – és ő mindent megtesz, hogy ezeket a reményeket be is váltsa.

Fotó: mkksz.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.